Κυρ, 01 Αυγ 2021
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Ν. Δένδιας: Στo Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. για Τουρκία, Λευκορωσία, Ιράκ

21/6/2021

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα 21 Ιουνίου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται οι σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας ενόψει του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Λατινική Αμερική, καθώς και το Ιράκ, με τον υπουργό Εξωτερικών του οποίου προβλέπεται γεύμα εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Αναμένεται, επίσης, να υιοθετηθούν νέες κυρώσεις για τη Λευκορωσία μετά τις πρόσφατες εξελίξεις. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός θα συμμετάσχει σε πρωινό εργασίας, στο περιθώριο του Συμβουλίου, με την ηγέτη της Λευκορωσικής αντιπολίτευσης, κα Τσιχανούσκαγια.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών: «Σήμερα θα συζητήσουμε για την Λευκορωσία και περιμένουμε ότι το πακέτο των κυρώσεων θα συμφωνηθεί. Θα συζητήσουμε επίσης για το Ιράκ, το οποίο για εμάς είναι τεράστιας σημασίας, γιατί ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Βαγδάτη τις προσεχείς ημέρες. Και επίσης θα συζητήσουμε για την Τουρκία για την οποία έχουμε πολύ ξεκάθαρη δηλωθείσα άποψη, την οποία θα επαναλάβω».