Τρι, 04 Οκτ 2022
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

N. Δένδιας: Κατοχυρώνει τα ελληνικά συμφέροντα η νέα αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ

15/10/2021

Ικανοποίηση για την υπογραφή της νέας αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι «είναι μια παρά πολύ καλή μέρα για την πατρίδα μας». Ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι πρόκειται για μια εξέλιξη που κατοχυρώνει τα ελληνικά συμφέροντα και δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας της χώρας μας.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η συμφωνία θέτει τα θεμέλια για τη πραγματοποίηση αμερικανικών επενδύσεων σε αμυντικές εγκαταστάσεις. Ξεκαθάρισε «ότι αυτή η συμφωνία, όπως και η προηγούμενη συμφωνία που είχε υπογραφεί με την Γαλλία, δεν στρέφεται εναντίον οιουδήποτε. Αντίθετα δημιουργεί έναν άξονα σταθερότητας και βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των κοινωνιών της περιοχής. Είναι μια παρά πολύ καλή μέρα για την πατρίδα μας».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «η Συμφωνία δημιουργεί ένα κέλυφος κάτω από το οποίο οι ΗΠΑ μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα, στη βελτίωση όχι μόνο των αμυντικών εγκαταστάσεων της χώρας, αλλά & επίσης μέσα σε ένα ευρύτερο και γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας, το οποίο δημιουργείται και βελτιώνεται».

 

ΠΗΓΗ: ertnews.gr