Παρ, 12 Αυγ 2022
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Μπάμπης Παπαδόπουλος *: «Η ρίζα του κακού δεν είναι ο Παλαμάς»

10/9/2021
 * Μπάμπης Παπαδόπουλος , τέως Δήμαρχος Σοφάδων
 
Πανελληνίως ξακουστός έγινε εσχάτως ο Παλαμάς, για τους λάθος λόγους όμως. Η εγκληματική ενέργεια της υπαλλήλου στο Κ.Υ. Παλαμά δεν αντιπροσωπεύει ούτε τη φιλοσοφία της Παλαμιώτικης κοινωνίας αλλά ούτε αποτυπώνει την ορθή εικόνα του Κέντρου Υγείας. Αυτό αποδεικνύει άλλωστε και το γεγονός ότι τα πλαστά πιστοποιητικά δεν αφορούσαν Παλαμιώτες, όπως αναφέρουν τα τελευταία γεγονότα. Ένα μάλιστα απ' αυτά τα πλαστά πιστοποιητικά χορηγήθηκε ακόμα και σε γιατρό νοσοκομειακής μονάδας της Βόρειας Ελλάδας ο οποίος μπαινοβγαίνει σε ΜΕΘ!!!
Υπήρξαν μάλιστα δημοσιεύματα που ειρωνικά έβαζαν το ερώτημα «πως ένα κέντρο υγείας μια πόλης 6.000 κατοίκων έκανε 40.000 εμβολιασμούς». Δεν μπήκαν καν στον κόπο να ψάξουν οι γράφοντες ότι το Κέντρο Υγείας Παλαμά υπήρξε ένα από τα τρία πρώτα εμβολιαστικά κέντρα που λειτούργησαν σε όλο το Ν. Καρδίτσας εξυπηρετώντας και πολλούς συμπολίτες γειτονικών νομών. 
Δεν αποδίδουν την πραγματική εικόνα συνεπώς τα διάφορα δημοσιεύματα εντύπων πανελλήνιας κυκλοφορίας αλλά και οι τηλεοπτικές εκπομπές εθνικής εμβέλειας που στιγματίζουν ειρωνευόμενα τον Παλαμά, την κοινωνία του και το Κέντρο Υγείας του αποπροσανατολίζοντας από την πραγματική πηγή του προβλήματος.
Κι αυτή, κατά την άποψή μου, δεν είναι άλλη από την ανίατη παθογένεια ενός τμήματος της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού δημοσίου να θεωρούν τους εαυτούς τους πιο "μάγκες" από τους υπόλοιπους. Να πιστεύουν ότι το πρόβλημα του κορωνοϊού ξεπερνιέται με μια πλαστή βεβαίωση. Ότι ξέρουν να ξεπερνούν "εμπόδια" εύκολα κι "ανώδυνα" γιατί έχουν "γνωστούς" και "τρόπους" που τους κάνουν ξεχωριστούς από την υπόλοιπη "πλέμπα".
Μια νοοτροπία που την βλέπουμε καθημερινά παντού. Κυρίως στις δημόσιες υπηρεσίες αλλά όχι μόνο εκεί. Υπάρχουν συνάνθρωποι (και είναι πολλοί) που ακόμα και για να πάρουν ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ψάχνουν να βρουν "γνωστό" για να το κάνουν.
Πρόκειται για μια νοοτροπία που, μέσα στην ελληνική κοινωνία, μεταλαμπαδεύεται με έναν περίεργο τρόπο, ατόφια και ακέραια, από τη μια γενιά στην άλλη οδηγώντας στο αβίαστο και απαισιόδοξο συμπέρασμα ότι "ο δρόμος είναι άσωτος"!
Αυτή είναι η ρίζα του κακού που πρέπει να στιγματιστεί και να αναδειχτεί.