Κυρ, 21 Ιουλ 2024
Αρχική  > Δήμοι  > Σέρρες

Με ποδηλατάδα γιόρτασε η Δημοτική Αρχή Σερρών την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

3/6/2021

Με ορθοπεταλιές γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, Αντιδήμαρχοι και μέλη της Δημοτικής Αρχής στέλνοντας μήνυμα υπέρ της χρήσης του ποδηλάτου και της δημιουργίας ποδηλατοδρόμων στις Σέρρες.

Η ποδηλατάδα με τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Σερρών ξεκίνησε από τον ποδηλατόδρομο στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων και ολοκληρώθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας.

«Θέλουμε οι Σερραίοι να αγαπήσουν το ποδήλατο και να το εντάξουν στην καθημερινότητά τους.

Για αυτό τον λόγο προχωράμε στην επέκταση και ενοποίηση του υφιστάμενου δικτύου ποδηλατοδρόμων, μήκους 2,5 χλμ, συνεχίζοντας και βελτιώνοντας την προσπάθεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια να επεκτείνουμε τον ποδηλατόδρομο της Κων.Καραμανλή και να συνδέσουμε με ποδηλατοδρόμουςτην Κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας με τον Αΐ Γιάννη καθώς και την Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων με το Διεθνές Πανεπιστήμιο», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Σερρών, στο τέλος του μήνα ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την κατασκευή νέων ποδηλατοδρόμων συνολικού μήκους 730 μέτρων σε τμήμα της οδού Γ. Παπανδρέου και σε όλη την οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Με την προσθήκη των νέων τμημάτων ενοποιείται ο ποδηλατικός άξονας Βορρά-Νότου και συνδέεται με ποδηλατόδρομο το Κεντρικό Πάρκο στη Δορυλαίου με την Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.

Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 380.000 ευρώ θα υλοποιηθεί μέσω του προγράμματος της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Στη στρατηγική του Δήμου Σερρών για το ποδήλατο, εντάσσεται και η επέκταση του συστήματος των κοινόχρηστων ποδηλάτων easybike, το οποίο, ήδη, οι Σερραίοι έχουν αγκαλιάσει.

 

 

Στον ένα χρόνο λειτουργίας του, το σύστημα, για το οποίο Δήμος Σερρών κέρδισε ασημένιο βραβείο στον φετινό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Best City Awards, μετράει εκατοντάδες χρήστες, χιλιάδες ενοικιάσεις και ώρες ποδηλασίας.

Επιπλέον, βάσει των στατιστικών του συστήματος, υπολογίζεται ότι εξοικονομήθηκαν πάνω από 2 τόνοι διοξειδίου του άνθρακααπό τη χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων.