Σαβ, 01 Απρ 2023
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Μαζί για τον Κορυδαλλό: Έλλειψη διαφάνειας στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων του Κορυδαλλού

24/10/2020

Ο Νίκος Κατσούλης και η δημοτική παράταξη «μαζί» για τον Κορυδαλλό από τις 8/10 έχουν στείλει δύο επιστολές προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη λειτουργία του Δ.Σ του Δήμου μας.

Τα  έγγραφα έκαναν αναφορά στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Κορυδαλλού επειδή:

1.     Δεν δίνονται στη δημοσιότητα οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων σε αντίθεση με τους περισσότερους Δήμους και παρά το γεγονός ότι ο Δήμος μας έχει κάνει απευθείας αναθέσειςύψους 16.000 ευρώ για την αγορά και υποστήριξη σχετικών συστημάτων.

2.    Προέκυψαν τεράστια τεχνικά προβλήματα στις τελευταίες εξ αποστάσεως συνεδριάσεις καθιστώντας αδύνατο να πάρουν τον λόγο δημοτικοί σύμβουλοι ή ακόμα και να κρατηθούν πρακτικά.

3.    Δεν αποδίδονται στην παράταξη του «μαζί»  οι ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων των Δ.Σ.,παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματά μας.

4.    Ουσιαστικά οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θέτοντας σοβαρά θέματα διαφάνειας.

5.    Ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου είναι παρωχημένος και χρειάζεται επικαιροποίηση. 

Όλα τα παραπάνω το «μαζί» τα θεωρεί ιδιαίτερα σοβαρά για την δημοκρατικότητα και την διαφάνεια στη λειτουργία του Δημοτικού  Συμβουλίου και έχει καταθέσει προτάσεις θέτοντας την εμπειρία του στην διάθεση του Δήμου.