Παρ, 21 Ιαν 2022
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Μαρία Μισέντου*:Τι κάνεις για τους συνανθρώπους σου;

21/10/2020

 *Μισέντου Μαρία _•Επικεφαλής Νέας Γενιάς και Νεανικής Επιχειρηματικότητας Ε.Δ.Ε.Μ.

 •Μέλος Γραμματείας Κ.Ο.Ε.Σ. Νεολαίας ΚΙΝ.ΑΛ

 

Η πιο επίμονη και επείγουσα ερώτηση στη 

ζωή είναι «Τι κάνεις για τους συνανθρώπους σου;». - Martin Luther King Jr.


Μερικές φορές αρκεί ένα «και γιατί όχι;». Ήταν τέλη Αυγούστου, εν μέσω ενός κύματος επιστροφών από τις φετινές, ιδιόμορφες καλοκαιρινές διακοπές, που την επικαιρότητα καταλάμβανε το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων. Βασικό ζητούμενο, η ημερομηνία και ο τρόπος που θα λάμβανε χώρα εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοιου που είχε αρχίσει, από αρχές Αυγούστου, να ανεβάζει και πάλι ταχύτητες. Στο περιθώριο του κυρίαρχου θέματος της συγκεκριμένης θεματολογίας, τα σχολικά είδη.


Δεν θυμάμαι ένα ήταν ένα post, ένα άρθρο, μια εικόνα στην τηλεόραση ή μια στιγμή ευαισθητοποίησης του μυαλού μου. Κάπως όμως τρύπωσε μέσα σε αυτό η εικόνα του γονιού που δεν έχει και δεν μπορεί. Ακολούθησε ένα «και γιατί όχι;». Κάπως έτσι, αυθόρμητα, όλο αυτό κατέληξε σε μια μεταμεσονύχτια ανάρτηση στο twitter. “Δε ξέρω σε πόσους θα φτάσει αυτό το μήνυμα, αλλά εάν υπάρχει κάποια οικογένεια που δεν μπορεί να αγοράσει στο αγγελούδι της τα σχολικά στην περιοχή της Αθήνας, ας μου στείλει dm. #σχολείο #σχολικά #αθήνα


Μέχρι το πρωί κάτι είχε γίνει! Κάτι μαγικό και ανθρώπινο που κατέληξε εντός μερικών ωρών στις 756 κοινοποιήσεις. Οι άνθρωποι θέλανε να το μοιραστούν! Πολλοί θέλησαν να το επαναλάβουν στην δική τους περιοχή. Χαρά και συγκίνηση για την ευαισθητοποίηση τόσων και τόσων να συνεισφέρουν ανώνυμα στο αλληλεγγύης αυτό εγχείρημα. Φόβος και λύπη για το πόσο μεγαλύτερο από όσο φαντάζει είναι το μέγεθος του προβλήματος αυτού και της ανάγκης. 


Η βοήθεια που δόθηκε από πλευράς μου, ήταν η έναρξη μιας αέναης κοινωνικής συνεργασίας και δέσμευσης, με επίκεντρο τον άνθρωπο και πυξίδα το σεβασμό. 


Η δική σου μικρή βοήθεια μπορεί να αποτελέσει ανάσα ελπίδας για κάποιον συνάνθρωπό σου. Μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα. Just do it. “Και γιατί όχι;».