Πεμ, 25 Ιουλ 2024

Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Στο κόκκινο από αύριο η Μαγνησία

2/11/2020

Η χώρα πλέον χωρίζεται σε τρεις ζώνες κινδύνου. Σε ολικό lockdown μπαίνουν Θεσσαλονίκη και Σέρρες από τις έξι το πρωί της Τρίτης (03/11/2020) καθώς έχουν χτυπήσει κόκκινο μετά τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού. Το μόνο που θα μείνει ανοικτό είναι τα σχολεία. Οι μετακινήσεις μόνο με sms. Χρώμα αλλάζει επίσης η Μαγνησία και μπαίνει στο κόκκινο, ενώ υπάρχει προειδοποίηση για την Πάτρα.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε όλα τα νέα μέτρα:

«Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και σε ορισμένους όμορους νομούς της είναι εξαιρετικά σοβαρή για τη δημόσια υγεία. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την πόλη για την οποία είχε τεθεί ήδη σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Το επιδημιολογικό φορτίο σε αυτές τις περιοχές είναι υψηλό και επιβάλλει την ανάληψη πρόσθετης δράσης πριν δοκιμαστούν οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Και επεσήμανε: «Ο πρωθυπουργός μετά από επικοινωνία του με τον υπουργό Υγείας αποφάσισε την εφαρμογή τοπικού lockdown στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών από τις 06.00 το πρωί αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 για τις επόμενες 14 ημέρες».

Όπως εξήγησε ο κ. Πέτσας, αντίθετα με το lockdown του περασμένου Μαρτίου, τα σχολεία τώρα θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ επανέρχεται το μέτρο του SMS για τις μετακινήσεις και τους έξι λόγους που ίσχυαν τότε. Επίσης πλέον από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας ή υγείας.

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Πέτσα απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης και θα γίνονται μόνο για έκτακτους λόγους.

 Πηγή: https://www.newsit.gr