Δευ, 22 Ιουλ 2024

Lockdown σε Γιάννενα και Σέρρες. Κόκκινες οι περιοχές!

27/10/2020

Ο κορονοϊός είναι ένας αόρατος εχθρός, είναι μια κατάσταση που καλούμαστε να διαχειριστούμε… σε αχαρτογράφητα νερά… Σήμερα, δυστυχώς… καταγράφηκε το εφιαλτικό ρεκόρ των 1.259 νέων κρουσμάτων, κάτι που έκανε τον Σ. Τσιόδρα, να δώσει το παρών στην ενημέρωση των 18:00, στην οποία βρίσκονται ως συνήθως οι κ.κ. Χαρδαλιάς και Μαγιορκίνης.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έστειλε σαφές μήνυμα, λέγοντας πως «η μάσκα η μόνη μας επιλογή» και συμπληρώνοντας πως «δεν χάνουμε την ελπίδα μας και το εμβόλιο θα έρθει νωρίτερα απ’ ότι περιμέναμε».

Στην συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως με απόφαση της Επιτροπής, από την Πέμπτη, 29.10.2020 στις 06:00 το πρωί, ισχύουν τα εξής για τις παρακάτω περιοχές:

– Τα Ιωάννινα και ο Σέρρες ανεβαίνουν επίπεδο και γίνονται πια «κόκκινες».

– Ανεβαίνουν επίσης επίπεδο η Νάξος και η Ροδόπη, που θα βρίσκονται πια στο πορτοκαλί του επιπέδου 3, από το κίτρινο του επιπέδου 2.

– Η Δράμα επίσης ανεβαίνει στο επίπεδο 2, από το “πράσινο” επίπεδο 2.

– Τέλος, η Αμοργός λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων, κατεβαίνει στο πρώτο, πράσινο επίπεδο, από το επίπεδο 2 που βρισκόταν.

Ο υφυπουργός υπενθύμισε με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πως ότι οι δοξολογίες θα γίνουν κανονικά, αναλόγως φυσικά των μέτρων που ισχύουν σε κάθε περιοχή. “Σκηνές και καταστάσεις συγχρωτισμού πρέπει να αποφευχθούν. Είναι ώρα ευθύνης. Πόσω μάλλον που η Εκκλησία μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα”, τόνισε, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει αυστηρά μηνύματα σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα.

Πηγή: https://www.newsit.gr