Σαβ, 15 Μαϊ 2021
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Λειτουργία Δημόσιων Υπηρεσιών: Καθυστερημένη 28η Εγκύκλιος με μια απ’ τα ίδια...

21/1/2021

Την Τετάρτη έβγαλε Εγκύκλιο ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, για να ενημερώσει για τα μέτρα που ισχύουν στο Δημόσιο Τομέα ήδη από τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την 28η στη σειρά “κορωνο-Εγκύκλιο”, η οποία εκδόθηκε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου και αφορά τα μέτρα στη λειτουργία των Δημόσιων Υπηρεσιών «από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00».

Ευτυχώς, δηλαδή, που δεν την εξέδωσε μετά τη λήξη του χρονικού διαστήματος στο οποίο αναφέρεται...

 

Επί της ουσίας, η Εγκύκλιος δεν λέει κάτι καινούριο, αλλά μια απ’ τα ίδια που είχαν πει και οι προηγούμενες, στις οποίες άλλωστε παραπέμπει.

Επαναλαμβάνει τον γνωστό Πίνακα με τα μέτρα προστασίας, που θεσπίστηκε για πολλοστή φορά σε μια ακόμα ΚΥΑ, διευκρινίζοντας ότι τα μέτρα «είναι τα ίδια ακριβώς που ίσχυαν με τις προηγούμενες σχετικές ΚΥΑ» και τώρα επεκτάθηκαν χρονικά έως 25/1.

 

Για τις Βεβαιώσεις κίνησης, επαναλαμβάνει το σύνηθες, ότι οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού θα πρέπει να προβούν σε έκδοση νέων βεβαιώσεων, μόνο που τους το λέει την Τετάρτη, όταν όλοι τις χρειάστηκαν ήδη απ’ τη Δευτέρα.

 

Όσον αφορά τη χορήγηση αδειών και διευκολύνσεων σε γονείς – Υπαλλήλους του Δημοσίου, καθώς και σε ομάδες αυξημένου κινδύνου και οποιασδήποτε άλλης ειδικής άδειας που έχει προβλεφθεί στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας, αναφέρει ότι «ισχύουν τα αναφερόμενα στις προηγούμενες σχετικές εγκύκλιες οδηγίες» και ότι «για τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις χορήγησης των ως άνω διευκολύνσεων έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις στις προηγούμενες» Εγκυκλίους.

 

Μπορείτε να δείτε την - εξαιρετικά χρήσιμη στο χρόνο που εκδόθηκε... - 28η Εγκύκλιο, με αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/140/οικ.1031/20.1.2021, ΕΔΩ