Πεμ, 25 Ιουλ 2024
Αρχική  > Δαίμων...

Λαϊκή Συσπείρωση Παλλήνης: Δεν δίνουμε αβάντα σε κανέναν «σωτήρα του τόπου»

7/6/2023

Σε κόντρα αντί για σύγκλιση, ανάμεσα στη Λαϊκή Συσπείρωση την δημοτική παράταξη του ΚΚΕ στην Παλλήνη και τον υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Αηδόνη, εξελίχθηκε τελικά, το αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τα μπάζα στην περιοχή Βακαλόπουλο (δείτε και εδώ https://www.airetos.gr/pallini-periballontiko-egklima-me-enapothesi-tonwn-apo-mpaza-kataggelloyn-oi-katoikoi-gia-anaplasi-mila-o-dimos.aspx )

 

Κατι κουτοπονηριές και επιλεκτικά δημοσιεύματα, οδήγησαν τελικά στον καυγά και με το ΚΚΕ.

Είχε προηγηθεί η άρνηση της παράταξης ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ με υποψήφια δήμαρχο την Ειρήνη Κουνενάκη, η οποία πρωτοστατεί στην κριτική στον δήμαρχο Θανάση  Ζούτσο για τα μπάζα στο Βακαλόπουλο, όμως αρνείται να ταυτιστεί με τις πρωτοβουλίες της παράταξης Αηδόνη.

 

Διαβάστε την επιστολή της Λαϊκή Συσπείρωση Παλλήνης, στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης

 

«Κύριε Πρόεδρε,

 

Παρακολουθώντας στενά το ζήτημα που έχει προκύψει με την επιχωμάτωση στην περιοχή του Βακαλόπουλου, δεχθήκαμε να υπογράψουμε το αίτημα για σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο μας επισυνάπτετε, κρίνοντας το ως θέμα μείζονος σημασίας λόγω της επικινδυνότητας του για τους κατοίκους της περιοχής.

 

Θέλουμε σαν Λαϊκή Συσπείρωση να διευκρινίσουμε τα εξής:

- Στην απάντηση μας στον Κο Καρκούλια ο οποίος μας κοινοποίησε το προς υπογραφή αίτημα θέσαμε ότι αφού είχε έρθει η πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορούσαμε να το βάλουμε σαν θέμα στα εκτός ημερησίας με τα ίδια αιτήματα.

- Σε πάρα πολλές περιπτώσεις με συναδέλφους από άλλες παρατάξεις έχουμε συνυπογράψει παρόμοια αιτήματα για σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου (π.χ κάμερες, φωτιά στην Παλλήνη). Η παραπάνω πρακτική σε καμία περίπτωση δεν σήμαινε και ταύτιση απόψεων. Αντίθετα και σε αυτά τα ζητήματα έχουμε διαφοροποιηθεί, έχοντας πάντα στο επίκεντρο της τοποθέτησης μας την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Η συνυπογραφή ενός αιτήματος για σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου γίνεται από πλευράς μας, πάντα με στόχο να έχουμε τη δυνατότητα, όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένα η κάθε πλευρά να καταθέσει τις σκέψεις και τις προτάσεις της.

 

Μείναμε έκπληκτοι που πριν ακόμα σταλεί από εσάς το αίτημα, σήμερα το πρωί κυκλοφόρησε δημοσίευμα στον τύπο για αυτό  Μας εξόργισε όμως το γεγονός ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν κάνει απλά αναφορά στα γεγονότα, αλλά αντίθετα διαφημίζει συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο. 

Μπορούμε να κατανοήσουμε την αγωνία του συγκεκριμένου και των υποστηρικτών του, να αναδειχθούν σε σωτήρες του τόπου. Το να μας στοιχίζουν όμως σαν υποστηρικτές του συγκεκριμένου δεν το επιτρέπουμε. Ακόμα παραπάνω αφού έγινε ξεκάθαρο οτι μιλάμε για στημένο παιχνίδι.

 

Η παρουσία μας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν πάντα με πολιτικό κριτήριο, μακριά από προσωπικές ή άλλου τύπου επιθέσεις. Κάναμε το λάθος να εκτιμήσουμε ότι αυτή η στάση θα γίνει τουλάχιστον σεβαστή.

Οι εξελίξεις απέδειξαν ότι οι προσδοκίες μας ήταν μεγάλες, καθώς φαίνεται καθαρά ότι καμία σχέση δεν έχει το αίτημα με μια ουσιαστική συζήτηση, όπως πολλές φορές έχει τεθεί και από άλλες παρατάξεις αλλά και τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο Κο Καρρά. Αντίθετα μιλάμε για σκοπιμότητα ανάδειξης υποψηφίου.

 

Δεν δεχόμαστε να σπιλώσουμε στο ελάχιστο το ρόλο μας σαν εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, δίνοντας αβάντα σε τέτοιες πρακτικές και αποσύρουμε την υπογραφή μας από το εν λόγω αίτημα. Θα τοποθετηθούμε για το θέμα στο Συμβούλιο της Πέμπτης.

 

Παρακαλούμε να κοινοποιηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Με εκτίμηση,

Πασχαλίδου Θεοδώρα

Γιώργος Ρίζας

 

Λαϊκή Συσπείρωση»