Σαβ, 27 Φεβ 2021
Αρχική  > Δήμοι  > Σέρρες

Λ. Αβραμάκης: «Κινδυνεύει με αφανισμό το λιανικό εμπόριο στην Π.Ε.Σερρών»

15/1/2021

Την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού προγράμματος πολιτικής για τη διάσωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου, που κινδυνεύουν με αφανισμό ζητά με ερώτησή του στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, την οποία συνυπογράφουν άλλοι 23 βουλευτές του κόμματος.

 

Με αφορμή επιστολή 113 εμπόρων του Ν. Σερρών, ο κ. Αβραμάκης, κάνει λόγο για αναποτελεσματικότητα των κυβερνητικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων αλλά και τον αποκλεισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των μικρών, πολύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από το Πρόγραμμα «Διέξοδος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Το λιανικό εμπόριο και ιδίως οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις έχουν πληγεί δυσανάλογα βαριά από την κυβερνητική πολιτική αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Ο Ν.Σερρών αντιμετωπίζει ήδη τεράστιο πρόβλημα ανεργίας και ο αφανισμός των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που θα ακολουθήσει εάν δεν ληφθούν μέτρα θα προκαλέσει την πλήρη κατάρρευση της τοπικής οικονομίας», υποστηρίζει-μεταξύ άλλων- ο Σερραίος βουλευτής.