Τετ, 28 Φεβ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Κυρ. Μητσοτάκης: Μηδενισμό του φόρου γονικής παροχής από σήμερα για την μεσαία τάξη

1/10/2021

Από σήμερα μηδενίζεται για την μεσαία τάξη ο φόρος γονικής παροχής, αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσθέτει ότι «οι γονείς δεν χρειάζεται να ξαναπληρώσουν για να μεταβιβάσουν όσα δημιούργησαν στα παιδιά τους. Για ακίνητα αλλά και χρήματα ο φόρος που θα πλήρωναν προστίθεται στην στήριξη που δίνουν στη νεότερη γενιά. Και τα παιδιά τους θα μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία που με κόπο έφτιαξαν οι γονείς τους».

Η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη:

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, δωρεές και γονικές παροχές, οι οποίες συστήνονται από την 1η Οκτωβρίου 2021 θα είναι αφορολόγητες έως και 800.000 ευρώ, αφορούν τις ακόλουθες κατηγορίες δικαιούχων:

  • Σύζυγο του κληρονομούμενου.
  • Πρόσωπο το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τον κληρονομούμενο και το οποίο λύθηκε με τον θάνατο αυτού, εφόσον η συμβίωση είχε διάρκεια τουλάχιστον 2 ετών.
  • Κατιόντες πρώτου βαθμού (τέκνα από νόμιμο γάμο, τέκνα χωρίς γάμο έναντι της μητέρας, τέκνα αναγνωρισθέντα εκούσια ή δικαστικά έναντι του πατέρα, τέκνα νομιμοποιηθέντα με επιγενόμενο γάμο ή δικαστικά έναντι και των δύο γονέων).
  • Κατιόντες εξ αίματος δεύτερου βαθμού (παππούδες, εγγόνια).
  • Ανιόντες εξ αίματος πρώτου βαθμού.

Σχετικό Άρθρο: Αφορολόγητες από σήμερα 1η Οκτωβρίου οι γονικές παροχές και οι δωρεές μέχρι 800.000 ευρώ

 

 

ΠΗΓΗ: ertnews.gr