Δευ, 21 Σεπ 2020
Αρχική  > Δήμοι  > Κορυδαλλός

Ξεκίνησε η λειτουργία της 1ης και 2ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (Τ.Ο.Μ.Υ) στον Δήμο Κορυδαλλού

11/4/2019

Με στόχο την παροχή δωρεάν, καθολικής, κατάλληλης, αποτελεσματικής, αποδοτικής, ποιοτικής και ανθρωποκεντρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας, ξεκίνησε η λειτουργία της 1ης και 2ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ) στον Δήμο Κορυδαλλού.

Οι ΤΟ.Μ.Υ Κορυδαλλού λειτουργούν στο κτίριο Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, επί της Ξενοφώντος και Πελοπίδα. Για την καλύτερη λειτουργία τους, η 2η Υγειονομική Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Δήμο Κορυδαλλού, προχώρησαν σε πλήρη ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση του 1ου ορόφου του κτιρίου, προσφέροντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες  στέγασης και λειτουργίας τους.

Οι ΤΟ.Μ.Υ λειτουργούν σε δύο βάρδιες, από 7 το πρωί έως 10 το βράδυ και στελεχώνονται από διεπιστημονική ομάδα (ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό). Συγκεκριμένα, από έναν Γενικό γιατρό, έναν παιδίατρο, δύο νοσηλευτές, έναν κοινωνικό λειτουργό, μία επισκέπτρια υγείας και έναν διοικητικό υπάλληλο. Παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στο σύνολο του πληθυσμού, ενώ ειδική μέριμνα λαμβάνεται για τις ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οι ΤΟ.Μ.Υ παρέχουν ασφαλή, αποτελεσματική, ολιστική και ποιοτική ανθρωποκεντρική φροντίδα υγείας.Βασική τους μέριμνα είναι η παροχή υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής υγείας στον υγιή πληθυσμό, η ολοκληρωμένη φροντίδα ασθενών, με έμφαση στην αντιμετώπιση των χρόνιων νοσημάτων, καθώς και η παροχή υπηρεσιών που άπτονται της δημόσιας υγείας, όπως οι εμβολιασμοί.                                                                                                Πρώτο βήμα για τον πολίτη αποτελεί η εγγραφή στις ΤΟ.Μ.Υ.

Ο πληθυσμός που έχει τη δυνατότητα να εγγραφεί σε μια ΤΟ.Μ.Υ είναι το σύνολο του

γενικού πληθυσμού εντός του Δήμου στον οποίο συγκροτείται η ΤΟ.Μ.Υ

Η εγγραφή γίνεται κατόπιν αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης του ενδιαφερομένου, στην οποία συμπληρώνονται:                                                                                                                                          

 1. Ο Α.Μ.Κ.Α.                                                                                                                                                      

  2. Στοιχεία ταυτότητας (όνομα, επώνυμο, όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης) και συνοδεύεται με φωτοτυπία εγγράφου ταυτοποίησης (π.χ. αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο)                                                                                                                                                 

  3. Έγγραφο απόδειξης διεύθυνσης κατοικίας και τηλέφωνο ή e-mail επικοινωνίας.                                

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν τηλεφωνικά ραντεβού και να ενημερώνονται για την εγγραφή τους στον πληθυσμό ευθύνης της 1ηςκαι 2ης ΤΟ.Μ.Υ Κορυδαλλού από:

Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο: 2132129360.

Ε-mailtomykorydallou[email protected]dype.gr και tomykorydallou[email protected]dype.gr.