Τρι, 22 Ιουν 2021
Αρχική  > Κοινωνία - Υγεία - Πολιτισμός - Περιβάλλον

Ξεκινά την Παρασκευή το συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ιταλίας στη Σκιάθο

9/6/2021

Ο Δήμος Σκιάθου σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού- ΕΟΤ, διοργανώνει για πρώτη φορά στη χώρα μας το ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης των Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας – FIAVET. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 πμ την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκιάθου, στο Μπούρτζι.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα παρακολουθήσουν 50 εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτορείων, καθώς και διακεκριμένοι δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης από την Ιταλία. Τιμώμενοι προσκεκλημένοι του Συνεδρίου είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης του Συνδέσμου Ιταλικής Κρουαζιέρας Leonardo Massa και ο Γενικός Διευθυντής της Alitalia Nicola Bonacchi. Τις εργασίες του Συνεδρίου θα χαιρετήσουν, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Αντιπρόεδρος της HATTA Μάριος Καμμένος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Ιωάννης Κονδύλης.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα οργανωθούν συναντήσεις B2B με τους τουριστικούς πράκτορες, και τους φορείς και επιχειρηματίες του τουρισμού της Σκιάθου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Πέμπτη 10.6.2021 στο [email protected] και στο τηλέφωνο 2427350104.

Το διάστημα παραμονής των Συνέδρων στη Σκιάθο 10-12 Ιουνίου, έχει σχεδιαστεί από τη Δημοτική Αρχή ένα πρόγραμμα φιλοξενίας-γνωριμίας με τον προορισμό.

H πρόταση για τη διοργάνωση του Συνεδρίου συζητήθηκε με πρωτοβουλία της Προϊσταμένης του Γραφείου του ΕΟΤ Ιταλίας, Κυριακής Μπουλασίδου, κατά τη συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου στην έκθεση τουρισμού TTG στο Ρίμινι της Ιταλίας,  (14-16 Οκτωβρίου 2020), όπου τον Δήμο είχαν εκπροσωπήσει ο Δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Διαμαντής Μαθηνός.

“Πρόκειται για μια δράση που θα σηματοδοτήσει ως σημείο αναφοράς το πέρασμα σε ένα νέο ξεκίνημα για τον τουρισμό μεταξύ των δύο χωρών, αφήνοντας πίσω την πιο δύσκολη περίοδο που διανύει ο τουρισμός παγκοσμίως. Μια σημαντική δράση που θα δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας αλλά και ουσίας πως μπορούμε να υποδεχτούμε με ασφάλεια τους επισκέπτες μας. Η πραγματοποίηση του Συνεδρίου δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την υποστήριξη των θεσμικών φορέων και των χορηγών”, δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.