Τρι, 28 Μαρ 2023
Αρχική  > Κοινωνία - Υγεία - Πολιτισμός - Περιβάλλον

Ξανά στους δρόμους οι κάτοικοι του Αγίου Παύλου στην Αθήνα

17/3/2023

Για ακόμα μία φορά οι κάτοικοι στην πλατεία Αγίου Παύλου της Αθήνας κατεβαίνουν στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Αιτία είναι τα πολλά και χρονίζοντα προβλήματα που δεν βλέπουν την επίλυσή τους. Ανάμεσα σε αυτά όπως διαβάζουμε και στην ανακοίνωση του Συλλόγου κατοίκων Αγίου Παύλου είναι η εγκληματικότητα ,οι παράνομες καταλήψεις κτιρίων  και τα ναρκωτικά. Κλείνοντας την ανακοίνωσή τους ζητάνε την παρέμβαση του Δημάρχου Αθηναίων καθώς και των Υπουργούς Υγείας  και Προστασίας του Πολίτη για να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου κατοίκων Αγίου Παύλου:

 

Ο Σύλλογός μας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο καλεί τους κατοίκους, επαγγελματίες καθώς και εκπαιδευτικούς των σχολείων σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Παύλου την Κυριακή 19-03-2023 και ώρα 11 το πρωί.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡOΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟ "ΣΧΕΔΙΟ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗΣ" ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Η παραβατικότητα, η ανομία, η ανεξέλεγκτη χρήση ναρκωτικών στις εισόδους των πολυκατοικιών, έξω από τα σχολεία, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

Οι καταλήψεις εγκαταλειμμένων κτηρίων από χρήστες, καθώς και διαρρήξεις παρκαρισμένων αυτοκινήτων, έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση γκετοποιημένης συνοικίας.

Το αφήγημα των κυβερνητικών παραγόντων και βουλευτών της Α΄ Αθήνας, για πιο ασφαλείς, πιο ανθρώπινες συνοικίες του κέντρου δεν είχε και δεν έχει το ανάλογο αποτέλεσμα.

Ζητούμε από το Δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη να έρθει σε διαβούλευση με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο ώστε να βρεθεί μόνιμη και ουσιαστική λύση, σε ό,τι βιώνουμε και αντιμετωπίζουμε στις συνοικίες του κέντρου. 

 

photo  αρχείου