Παρ, 07 Αυγ 2020
Αρχική  > Δήμοι

Κώστας Ασκούνης σε δήμαρχο Καλλιθέας: Δε θέλω να πιστέψω ότι θα είστε ο Δήμαρχος των προκάτ

3/6/2020

ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Τρία χρόνια αδράνειας και αδιαφορίας από τη Διοίκηση του Δήμου


Η Βουλή των Ελλήνων πριν τρία χρόνια ψήφισε την υποχρεωτική προσχολική αγωγή φοίτησης παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στο δημόσιο Νηπιαγωγείο. Πολλοί Δήμοι εφάρμοσαν το μέτρο, αλλά ο Δήμος Καλλιθέας δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.

Έχουμε επανειλημμένα θέσει το θέμα στη Διοίκηση, αλλά δυστυχώς η Δημοτική Αρχή ασχολείται με φιέστες και όχι με τις υποδομές που είναι απαραίτητες, ώστε από το Σεπτέμβριο τα παιδιά να
φοιτήσουν στο δημόσιο Νηπιαγωγείο.

Ίσως τη Δημοτική Αρχή δεν την απασχολεί το γεγονός ότι πολλά παιδιά θα αναγκαστούν να πάνε στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό των Καλλιθεατών. Δυστυχώς, πρόκειται για μία θλιβερή «πρωτιά» του Δήμου Καλλιθέας που δεν τιμά την πόλη μας.

Επίσης, προκαλεί άσχημη εντύπωση ότι από τη Διεύθυνση Παιδικής Αγωγής του Δήμου προτρέπουν τους γονείς να εγγράψουν ταυτόχρονα τα παιδιά τους, τόσο στο δημόσιο Νηπιαγωγείο, όσο και στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, δημιουργώντας τους σύγχυση και προβληματισμό.

Η Διοίκηση σκοπεύει να κατασκευάσει τα 19 νέα Νηπιαγωγεία στους αύλειους χώρους των σχολείων με αίθουσες προκάτ, δηλαδή λυόμενες κατασκευές. Προτείναμε στη Διοίκηση να προχωρήσει στην αναζήτηση και απόκτηση νέων οικοπέδων, ώστε να κατασκευαστούν σύγχρονα Νηπιαγωγεία σε οικόπεδα που ακόμη είναι ελεύθερα.
Δε θέλω να πιστέψω ότι θα είστε ο Δήμαρχος των προκάτ και των λυόμενων κατασκευών.