Κυρ, 15 Δεκ 2019
Αρχική  > Κυβέρνηση -Υπουργεία - Βουλή

Κοροϊδία και εμπαιγμό προσάπτει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Κυβέρνηση

7/8/2019

Έντονη δυσαρέσκεια εναντίον της Κυβέρνησης εξέφρασε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατηγορώντας την για “απαξιωτική και προκλητική συμπεριφορά”, εξαιτίας του γεγονός ότι προσκλήθηκε να παραστεί στην ακρόαση Φορέων για το πολυνομοσχέδιο “αργά το μεσημέρι της Δευτέρας” με τη συνεδρίαση να ξεκινά “στις 9:30 το πρωί της Τρίτης”.

“Αν πραγματικά ήθελε η Κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, η ΠΟΕ-ΟΤΑ να εκφράσει τις απόψεις της, θα έπρεπε να της δοθεί επαρκής χρόνος να τις προετοιμάσει”, υποστήριξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.


Ο AIRETOS επισημαίνει ότι το Ν/Σ περιλαμβάνει σημαντική διάταξη που ενδιαφέρει τους υπαλλήλους των Δήμων, καθώς με το εδάφιο β’ της περ.ιβ’ της παρ.1 και αντιστοίχως της παρ.2 του αρ.3, για τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής Δήμων και Περιφερειών, ξαφνικά αναβιώνει ένα πολυσυζητημένο αυτοδιοικητικό θέμα, με την εξής προσθήκη:  

« Δεν επιτρέπεται συμβιβασμός ή κατάργηση δίκης για απαιτήσεις μισθών, επιδομάτων, αποζημιώσεων, εξόδων παράστασης, εξόδων κίνησης και γενικά μισθολογικών παροχών οποιασδήποτε μορφής, εξαιρουμένων εκείνων για τις οποίες το νομικό ζήτημα έχει επιλυθεί με απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου. »


Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.


« Η Κυβέρνηση υπέπεσε σε ένα ολίσθημα και δεδομένου ότι βρίσκεται στην αρχή της θητείας της δεν δίνει και τα καλύτερα δείγματα γραφής με πράξεις απαξιωτικές προς τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Ποιο είναι το ατόπημα; 

Η Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία ελέγχεται από την κυβερνώσα παράταξη, προσκάλεσε την Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. να εκθέσει τις απόψεις της στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα», λίγες μόνο ώρες πριν τη συνεδρίαση της. 

Το να απευθύνεις πρόσκληση αργά το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Αυγούστου 2019 για να παραστούν οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Επιτροπή της Βουλής και να υποβάλουν τις απόψεις τους στις 9:30 το πρωί της Τρίτης 6 Αυγούστου 2019, για ένα τόσο σοβαρό Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή μόλις δύο 24ωρα πριν, αν μη τι άλλο συνιστά κοροϊδία και εμπαιγμό. 

Αν πραγματικά ήθελε η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να εκφράσει τις απόψεις της, θα έπρεπε να της δοθεί επαρκής χρόνος να τις προετοιμάσει. 

Το ότι η κυβέρνηση έχει στα συρτάρια της Νομοσχέδια και τα προωθεί για ψήφιση με συνοπτικές διαδικασίες εν μέσω καλοκαιριού, πιθανώς να εξυπηρετεί και τη στόχευση ψήφισης περίεργων διατάξεων. 

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ξεκαθαρίζει πάντως πώς δεν πρόκειται να ανεχθεί ξανά προσκλήσεις με χρονικό περιθώριο μερικών ωρών για εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το μέλλον των εργαζομένων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Σε περίπτωση επανάληψης τέτοιου είδους απαξιωτικής και προκλητικής συμπεριφοράς η αντίδραση μας θα είναι διαφορετική και πιο έντονη. »