Κυρ, 25 Οκτ 2020
Αρχική  > Πολιτική

Κινητικότητα: Παράταση αιτήσεων έως παραμονή Χριστουγέννων

18/12/2019
Παράταση δόθηκε στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων για μετάταξη ή απόσπασή τους μέσω του Α’ Κύκλου του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας για το 2019.

Σύμφωνα με σχετική Ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, η προθεσμία λήγει τη νύχτα της παραμονής Χριστουγέννων και συγκεκριμένα την 24η Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 23:59.

 

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτόν τον Κύκλο έχουν ανοίξει 7.225 θέσεις,  εκ των οποίων οι 6.752 για μετατάξεις και οι 473 για αποσπάσεις.

Η διαδικασία πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής του Μητρώου στο σύνδεσμο https://hr.apografi.gov.gr, όπου οι υπάλληλοι συνδέονται με τους κωδικούς taxisnet. 

Εκεί μπορούν να δουν τις διαθέσιμες θέσεις και να υποβάλουν αίτηση. Σύμφωνα με το αρ.34 του ν.4531/2018, οι αιτήσεις προτίμησης μπορούν να υποβάλλονται για τις θέσεις έως και 3 Φορέων κατ’ ανώτατο όριο.

Επιπλέον, εκεί υπάρχει αναρτημένο λεπτομερές Εγχειρίδιο, με αναλυτικές οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών για το πως οι Υπάλληλοι, που επιθυμούν να φύγουν από την Υπηρεσία τους, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για μετάταξη σε κενή οργανική θέση ή/και για απόσπαση προς προσωρινή κάλυψη αναγκών.