Τετ, 07 Δεκ 2022
Αρχική  > Δαίμων...

Καθυστερήσεις στηλιτεύει η ΕΣΑμεΑ για 2.090 διορισμούς και ζητά επίσπευση διαδικασιών

15/11/2021

Παρά το ότι στις 5 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων  για την κάλυψη 2.090 θέσεων ειδικών κατηγοριών του ν.2643/1998  στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί η συγκρότηση των πρωτοβάθμιων περιφερειακών επιτροπών. Και αυτό ενώ είχε ήδη προηγηθεί πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην προκήρυξη των εν λόγω θέσεων.  Αυτά καταγγέλλει η ΕΣΑμεΑ με Επιστολή  στον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων την 12η Νοεμβρίου, ζητώντας επίσπευση των διαδικασιών.

 

Συγκεκριμένα, στην Επιστολή επισημαίνονται τα κάτωθι:

 « Κύριε Υπουργέ,

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) η οποία, αποτελεί την τριτοβάθμια Οργάνωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα και αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας, με το παρόν έγγραφό της θα ήθελε να θέσει υπόψη σας το ζήτημα της καθυστέρησης των διαδικασιών της προκήρυξης των θέσεων του ν.2643/98.

Στις 5 Οκτωβρίου 2021 ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για την προκήρυξη του ν.2643/98.

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, ενημερωθήκαμε ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη η συγκρότηση των πρωτοβάθμιων περιφερειακών επιτροπών.

Λαμβάνοντας υπόψη την ήδη πολύ μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης της προκήρυξης των θέσεων του ν.2643/98, ζητάμε την παρέμβασή σας για την επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσής της, μέσω της άμεσης συγκρότησης των πρωτοβάθμιων περιφερειακών επιτροπών, της δημοσιοποίησης χρονοδιαγράμματος για την αξιολόγηση των αιτήσεων και την τήρηση των υπολοίπων διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν μέχρι και τις τοποθετήσεις, προκειμένου να μην καθυστερήσουν περισσότερο ο διορισμός των επιτυχόντων, που ταλαιπωρούνται εδώ και χρόνια.

Ευελπιστώντας πως κατανοείτε τη σοβαρότητα του θέματος ώστε να ανταποκριθείτε άμεσα στο ανωτέρω ζήτημα, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.