Τρι, 24 Νοε 2020
Αρχική  > Κοινωνία - Υγεία - Πολιτισμός - Περιβάλλον

Καθηγήτρια λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου: «Έχουμε πραγματικό πόλεμο»

21/11/2020
Δραματική έκκληση απευθύνουν οι επιστήμονες για την αυστηρή τήρηση των μέτρων καθώς αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των νεκρών, των διασωληνωμένων και των κρουσμάτων, στραγγαλίζοντας το σύστημα υγείας και τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής.

Την Παρασκευή 20/11 ανακοινώθηκαν 2.581 κρούσματα στη χώρα, εκ των οποίων 673 στη Θεσσαλονίκη και 582 στην Αττική, ενώ τριψήφια είναι τα νούμερα και σε Ημαθία, Μαγνησία, Πέλλα και Λάρισα. Στους 519 αυξήθηκαν οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ είχαμε ακόμη 72 θανάτους.

Δραματικό ήταν το μήνυμα της καθηγήτριας λοιμωξιολογίας, Βάνας Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας πως «έχουμε πραγματικό πόλεμο» .

Στη Θεσσαλονίκη που δοκιμάζεται από την επέλαση του κορονοϊού, οι ιδιωτικές κλινικές που αρχικά αρνήθηκαν να απαντήσουν στο τελεσίγραφο του υπουργείου Υγείας, τελικά θα παραχωρήσουν 300 κλίνες ΜΕΘ για να νοσηλεύσουν βαριά περιστατικά κορονοϊού.

Η επίταξη είναι από τα τελευταία όπλα που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, τόνισε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προσθέτοντας ότι «εφόσον χρειαστεί θα προχωρήσουμε και σε επίταξη γιατρών».

Διαβάστε περισσότερα στο: https://www.ert.gr