Τρι, 24 Νοε 2020
Αρχική  > Περιφέρειες

Καταγγελία της ΟΣΥΑΠΕ κατά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για διώξεις εργαζομένων της ΠΕ Σάμου

29/10/2020

Ανακοίνωση ΟΣΥΑΠΕ 

 

Καταδικάζουμε τις πρακτικές τρομοκράτησης και φίμωσης της φωνής και των διεκδικήσεων των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Ικαρίας και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Σάμου – Ικαρίας για την διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας στον εργασιακό τους χώρο.

Είναι αδιανόητο να διώκονται εργαζόμενοι γιατί διαμαρτυρήθηκαν με επιστολή τους για κτιριακά προβλήματα του χώρου, που στεγάζονται οι υπηρεσίες τους στην Ικαρία.

Αυτά τα υπαρκτά προβλήματα και η αντεργατική αντιμετώπιση των «ενοχλητικών» φωνών, που τα βγάζουν στη φόρα, «όπλισαν» το χέρι του ιδιοκτήτη του κτηρίου να μηνύσει τους εργαζόμενους με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης, γιατί του «κατηγόρησαν» το κτήριο!!!

Μόνο που οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους έκαναν το αυτονόητο και όπως σημειώνεται και στην ανακοίνωση του ΣΥΠΕΣΙ τα κτηριακά προβλήματα ήταν υπαρκτά και γι αυτό αντιμετωπίστηκαν από τον ιδιοκτήτη μετά την διαμαρτυρία των εργαζομένων.

Τα υπαρκτά αυτά προβλήματα όφειλε να έχει εντοπίσει ο Τεχνικός Ασφαλείας της Περιφέρειας, εφ’ όσον βέβαια η Περιφερειακή Αρχή Βόρειου Αιγαίου ήταν συνεπής με τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους και είχε προσλάβει ως όφειλε Τεχνικό Ασφαλείας…

Βέβαια μόνο τυχαίες δεν μπορούν να θεωρούνται  πράξεις τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αιτημάτων και των διαμαρτυριών των εργαζομένων, όταν η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση νόμους ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα, στις διαδηλώσεις και στη συνδικαλιστική δράση.

Στεκόμαστε αταλάντευτα δίπλα στις διεκδικήσεις και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων των Π.Ε Σάμου - Ικαρίας.

Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό τους όργανο δεν φιμώνονται, δεν τρομοκρατούνται.

Οι διαμαρτυρίες και οι αγώνες τους δεν ποινικοποιούνται.

Απαιτούμαι :

ü  Να αποσυρθεί η μηνυτήρια αναφορά κατά των εργαζομένων και των συνδικαλιστών του ΣΥΠΕΣΙ.

ü  Η Περιφερειακή Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να παρέμβει προς την κατεύθυνση απόσυρσης της μήνυσης και εξασφάλισης των αναγκαίων όρων υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους.