Τετ, 16 Οκτ 2019
Αρχική  > Δήμοι  > Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου

Καμία αύξηση στα Δημοτικά Τέλη του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου για 6η συνεχή χρονιά

22/12/2017
Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου συνεχίζοντας την πολιτική στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων του Μοσχάτου και του Ταύρου, κρατάει σταθερή την ήδη μειωμένη τιμή των Δημοτικών Τελών και για το 2018.

Όλοι οι συντελεστές των Δημοτικών Τελών για σπίτια και επιχειρήσεις παραμένουν αμετάβλητοι (1,02€/τ.μ. για τις κατοικίες και από 3,15€/τ.μ. για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις κλιμακούμενοι σε σχέση με την επιφάνεια), όπως στις ήδη μειωμένες τιμές τους παραμένουν το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) και ο Φόρος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (Φ.Η.Χ.).

Οι συγκεκριμένοι συντελεστές είναι από τους χαμηλότερους στην Αττική, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης, εξακολουθούν να ισχύουν οι ειδικές ελαφρύνσεις που υπάρχουν για τις ευπαθείς ομάδες των κατοίκων μας (πλήρης απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη για την πρώτη κατοικία στις άπορες οικογένειες, πλήρης απαλλαγή ή μείωση κατά 50% σε οικογένειες με μακροχρόνιους ανέργους, ΑΜΕΑ, τρίτεκνες, πολύτεκνες ή μονογονεϊκές).

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Παρά το γεγονός ότι αυξάνονται οι δαπάνες μισθοδοσίας, ασφαλιστικών εισφορών και των επιδομάτων των εργαζομένων και έχοντας προϋπολογίσει την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ 39 εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες με την επικείμενη προκήρυξη του Υπουργείου Εσωτερικών, συνεχίζουμε και για τη νέα χρονιά χωρίς να προβούμε σε αύξηση των Δημοτικών Τελών. Έτσι τα Δημοτικά Τέλη στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου για το 2018 παραμένουν τα ίδια από το 2013. Με τον τρόπο αυτό, συνεχίζουμε την κοινωνική και οικονομική μας πολιτική, υποστηρίζοντας τους συμπολίτες μας στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, σύντομα θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για την περαιτέρω επέκταση των μειώσεων και απαλλαγών από τα δημοτικά τέλη των κοινωνικά και οικονομικά ευπαθών ομάδων»