Δευ, 28 Νοε 2022
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Ιστορική Ημέρα για τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης

28/9/2022

Με την υπογραφή, από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, της Υπουργικής Απόφασης για την κατανομή των κοινωφελών χώρων και χώρων κοινωνικής ανταποδοτικότητας που εμπίπτουν εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά παραχωρήθηκαν επίσημα, χωρίς ανταλλάγματα και ΚΑΤΑ ΠΛΗΡΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης 33 οικόπεδα (164,5 στρέμματα).

 
Με την απόφαση αυτή, που υπογράφηκε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Οικονομικών αποδίδεται μία συνολική έκταση 235 στρεμμάτων και 50 ακινήτων πολλαπλών μελλοντικών χρήσεων, για υπηρεσίες διοίκησης, πρόνοιας, πολιτισμού, αθλητισμού, προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης, καθώς και για αστικές υποδομές. 
Οι εν λόγω χώροι κατανέμονται ως εξής: 

  • 164,5 στρέμματα και 33 οικόπεδα στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης
  • 32,5 στρέμματα και 7 οικόπεδα στο Δήμο Γλυφάδας
  • 41,5 στρέμματα και 11 οικόπεδα στο Δήμο Αλίμου
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος τόνισε:
«Ένας αγώνας 8 ετών, προκειμένου ο Δήμος μας να αποκτήσει ό,τι του αξίζει μέσα στο πρώην αεροδρόμιο, όχι με τη μορφή παραχώρησης ή χρήσης, αλλά ιδιοκτησιακά έκλεισε με την υπογραφή από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, 164 στρεμμάτων, 33 οικοπέδων κοινωφέλειας και κοινωνικής ανταποδοτικότητας».
Και συνέχισε: «Το νέο Δημαρχείο, το Μέγαρο Ποντίων, οι νέες διοικητικές εγκαταστάσεις, παιδικοί σταθμοί, Πολιτιστικά κέντρα είναι πλέον ο μεγάλος στόχος για τα επόμενα χρόνια.