Πεμ, 20 Ιουν 2024
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Ηλίας Αποστολόπουλος στο airetos.gr: Κοντά στους συμπολίτες μας με έργο για όλους

7/9/2023

* δήμαρχος Παπάγου Χολαργού

 

 

«Το πείσμα δεν είναι για το εκλογικό αποτέλεσμα. Το πείσμα είναι για τη συνέχιση της προσφοράς» επισημάνει  σε συνέντευξη του στο airetos.gr ο δήμαρχος Παπάγου Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος.

Και συμπληρώνει: «Είμαι δεμένος γερά με τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού».

 

Ο Ηλίας Αποστολόπουλος σημειώνει: «καλούμαστε να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα, να υλοποιήσουμε τα επόμενα βήματα. Έχουμε εκπονήσει το σχέδιό μας με όραμα για μια πράσινη, βιώσιμη, λειτουργική και ελκυστική πόλη.

Σε πιο προσωπικό επίπεδο θα σας έλεγα ότι ο Αποστολόπουλος έχει τώρα περισσότερο κέφι, μεγαλύτερη όρεξη για δουλεία και προσφορά για την πόλη που αγαπά». 

 

 

Διαβάστε τη συνέντευξη του Γιάννη Ηλία Αποστολόπουλου  στο airetos.gr και τον Νικο Βοσδογάνη

 

 

 Για ακόμη μια φορά στη διεκδίκηση για μια νέα θητεία στη Δημαρχία Παπάγου - Χολαργού. Τι σημαίνει αυτό; Αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο, πείσμα για τη νίκη ή κάτι άλλο; 

 

  Η τιμή που έγινε στο πρόσωπό  μου και στη Δημοτική μας Παράταξη “Μαζί για την Πόλη μας” σε δύο μάλιστα εκλογικές αναμετρήσεις και με υψηλό ποσοστό, ήταν μεγάλη. Και το ευχαριστώ στους δημότες μας είναι λίγο. Αυτή την τιμή που μου έκαναν θεωρώ ότι την ανταπέδωσα με σκληρή δουλειά και πλούσιο έργο για καλύτερη πόλη, καλύτερες συνθήκες ζωής, για τους συμπολίτες μου, με έργο για όλους.

 

Τώρα καλούμαστε να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα, να υλοποιήσουμε τα επόμενα βήματα. Έχουμε εκπονήσει το σχέδιό μας με όραμα για μια πράσινη, βιώσιμη, λειτουργική και ελκυστική πόλη.

Σε πιο προσωπικό επίπεδο θα σας έλεγα ότι ο Αποστολόπουλος έχει τώρα περισσότερο κέφι, μεγαλύτερη όρεξη για δουλεία και προσφορά για την πόλη που αγαπά. 

Το πείσμα δεν είναι για το εκλογικό αποτέλεσμα. Το πείσμα είναι για τη συνέχιση της προσφοράς. Είμαι δεμένος γερά με τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού.

 

 

 

Υπάρχουν πράγματα που πετύχατε ως Δήμαρχος για τα οποία είσαστε περήφανος και άλλα τα οποία θα κάνατε αλλιώς ; Αν ναι ποια είναι αυτά; 

 

Το πλούσιο έργο μας, σε όλους τους τομείς και για όλους, είναι εμφανέστατο. Θα σταθώ όμως σε ένα θέμα που διαπερνά ως αντίληψη την πρακτική και τη συμπεριφορά μας. Ο Δήμαρχος και η Δημοτική  Αρχή ήταν σταθερά κοντά στους συμπολίτες μας. Με σεβασμό, κατανόηση και διάθεση να λύνουμε τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματά τους. 

 

Τώρα, σχετικά με τα έργα είμαστε περήφανοι για τα έργα υποδομής τα οποία θα μείνουν στην πόλη. Όπως για παράδειγμα το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στην Κύπρου, στην είσοδο του Παπάγου. Εκεί, τα προηγούμενα χρόνια, μια μεγάλη περιοχή του Παπάγου μετά από κάθε βροχόπτωση αντιμετώπιζε προβλήματα, με την οδό Κύπρου να μετατρέπεται σε ποτάμι και να κινδυνεύουν άνθρωποι και περιουσίες, όπως και το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και το ΕΚΑΒ.

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή παραδώσαμε έτοιμη μελέτη και ασκήσαμε έντονες πιέσεις, προκειμένου να γίνει το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο, στην περιοχή αυτή του Παπάγου, από την Περιφέρεια Αττικής και έτσι μετά την ολοκλήρωσή του, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μετά από έντονες βροχοπτώσεις όπως αυτή που προκάλεσε η κακοκαιρία “Daniel”.

 

Ακόμη, έχουμε ολοκληρώσει αντιπλημμυρικό έργο στον Χολαργό, στις οδούς Ανατολής και Αναστάσεως, έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων.

Επίσης έχουμε υποβάλλει προς την Περιφέρεια Αττικής οριστικές μελέτες για αντίστοιχα αντιπλημμυρικά έργα, σε περιοχή του Χολαργού και του άνω Παπάγου, με στόχο την ολοκλήρωση του δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων και την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου μας.

Τώρα, ελπίζω να κατανοούν την απόλυτη αναγκαιότητα αυτού του έργου και όσοι αντιδρούσαν επειδή έκλεισε η είσοδος του Παπάγου για κάποιο χρονικό διάστημα. Να κατανοούν ότι αυτή η μικρή ταλαιπωρία άξιζε για την υλοποίηση ενός έργου το οποίο προστατεύει τις ζωές και τις περιουσίες συμπολιτών μας. 

 

Να σας αναφέρω ένα ακόμη έργο μεγάλης σημασίας με αντίκρισμα και την τσέπη των δημοτών. Είναι  η εγκατάσταση, πριν μάλιστα ξεσπάσει η ενεργειακή κρίση, νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, επιτυγχάνοντας μεγάλη μείωση του κόστους που αποτυπώθηκε και στα ανταποδοτικά τέλη. 

 

Ένα από τα μεγάλα έργα μας είναι ασφαλώς το Νέο ΚΑΠΗ και τα Πολυϊατρεία Παπάγου. Ένα κτίριο που κατασκευάστηκε με τα πρότυπα της Σύγχρονης Βιοκλιματικής Αρχιτεκτονικής και με τη λειτουργία του συμβάλει ήδη στην άσκηση ουσιαστικής Κοινωνικής Πολιτικής.

 

Επενδύσαμε στα σχολεία μας και στη νέα γενιά του τόπου μας, με παρεμβάσεις σε όλα τα σχολικά κτίρια και με έργα σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται έργα σε δυο γήπεδα ποδοσφαίρου. Το πρώην χωμάτινο γήπεδο Παπάγου επιστρώθηκε με χλοοτάπητα, όπως και το γήπεδο στο αθλητικό κέντρο Χολαργού. Στον ίδιο χώρο νωρίτερα, τοποθετήσαμε λυόμενο στέγαστρο σε δυο ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ. 

 

Κάναμε νέες παιδικές χαρές, όπως στο πάρκο Παπάγου και  σύγχρονες υποδομές σε όσες υπήρχαν.

Προχωρήσατε σε μεγάλες παρεμβάσεις στις πλατείες, όπως στην Εθνικής Αντίστασης στον Χολαργό και σε έργα υποδομής, όπως η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της οδού Βουτσινά. 

Και βέβαια, είμαστε δίπλα σε όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη, μέσω των κοινωνικών μας δομών, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο, το κοινωνικό φροντιστήριο, την ενισχυτική διδασκαλία, κ.α.

 

 

Τι είναι τελικά η μάχη στους Δήμους; Ευκαιρία να εκφραστούν οι τοπικές κοινωνίες ή μια ακόμη αναμέτρηση κομματικών δυνάμεων; 

 

Ακούστε, οι βουλευτικές εκλογές τελείωσαν. Και σε ότι μας αφορά

όταν αποφασίσαμε να ιδρύσουμε αυτήν την Παράταξη είπαμε πως είναι δεκτά να συμμετέχουν πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους εκτός των άκρων. 

Και είναι αλήθεια πως χτίσαμε μια συναντίληψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά κυρίως για την συμπεριφορά μας προς τους συμπολίτες μας. 

Σκληρή δουλειά, όχι αλαζονεία. Προσφορά, σεβασμός και πάνω από όλα ενότητα. Δεν μετράμε λοιπόν κομματικές δυνάμεις. ΟΙ πολίτες κρίνουν και ψηφίζουν τον καλύτερο, τον πλέον κατάλληλο να διαχειριστεί τα ζητήματα του Δήμου.

 

Αν διαλέγατε 5 λέξεις που θα χαρακτήριζαν εσάς και τους στόχους σας ποιες θα ήταν αυτές;

 

Όραμα (για την πόλη)

Σχέδιο (για άμεση υλοποίηση) 

Δουλειά (χωρίς σταματημό)

Έργο (για όλους)

Σεβασμός (στον άνθρωπο)