Σαβ, 02 Ιουλ 2022

Η Κοζάνη σε lockdown: Έρημη πόλη

16/10/2020

Έρημοι δρόμοι… πού πήγαν όλοι… Βουβή είναι σήμερα 16.10.2020 η πόλη της Κοζάνης. Από σήμερα στις 06:00 και για 14 μέρες, μετά την έκρηξη των κρουσμάτων, η Κοζάνη είναι η πρώτη περιφερειακή ενότητα που επιβάλλεται τοπικό lockdown. Να σημειωθεί ότι η περιοχή έφτασε στο Επίπεδο 4 του συναγερμού, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Πλήθος καταστημάτων αλλά και υπηρεσιών έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους όπως προβλέπεται από τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ, ενώ τα καταστήματα εστίασης που άνοιξαν για να εξυπηρετούν μόνο από τις υπηρεσίες take away και delivery.

Η πλειοψηφία των πολιτών στην Κοζάνη φορά μάσκα ενώ προβληματισμός επικρατεί κυρίως από τους γονείς γιατί παρά το τοπικό lockdown, τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά (με εξαίρεση όσα είχαν ήδη κλείσει λόγω κρουσμάτων).

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ τόνισε ότι ένα από τα άμεσα ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστεί με την διαδικασία του επείγοντος είναι το θέμα της λειτουργίας των σχολείων. Υπογραμμίζει την ανάγκη «να εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει ότι στην κατάσταση συναγερμού που έχει τεθεί η περιοχή οι σχολικές μονάδες πρέπει να λειτουργούν εκ περιτροπής ή μέσω τηλεδιάσκεψης», ενώ εξέφρασε την απορία του για την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας «που επιτρέπει την λειτουργία μόνο με μάσκα».


Πηγές: https://www.newsit.gr https://www.kozanilife.gr/   και https://www.amna.gr/