Πεμ, 20 Ιουν 2024
Αρχική  > Δήμοι  > Ηλιούπολη

Γιώργος Χατζηδάκης (Δήμαρχος Ηλιούπολης): Νέα παιδική χαρά - «κόσμημα» στην Πλατεία Ανεξαρτησίας

19/7/2023

Άλλος ένας δημόσιος χώρος αναψυχής και παιχνιδιού παραδίδεται στους δημότες της Ηλιούπολης, καθώς ανακασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου από τον Δήμο Ηλιούπολης η παιδική χαρά της Πλατείας Ανεξαρτησίας, σύμφωνα με τα τελευταία ευρωπαϊκά πρότυπα.

Το έργο πραγματοποιήθηκε με μελέτη του Δήμου, με επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας και με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Η νέα παιδική χαρά διαθέτει, πλέον, δάπεδα ασφαλείας, ανθεκτικά και πιστοποιημένα όργανα παιχνιδιού, όπως το ονειρικό δεντρόσπιτο πολλαπλών χρήσεων για σκαρφάλωμα με τσουλήθρες, κούνιες με καθίσματα νηπίων κ.λπ.

Ο χώρος διαθέτει πιστοποιητικό συμμόρφωσης από διαπιστευμένο φορέα ελέγχου και πιστοποίησης, καθώς και ειδικό σήμα καταλληλότητας λειτουργίας και ασφάλειας.

Τοποθετήθηκε ακόμη «έξυπνο» ηλιακό παγκάκι, όπου μπορεί να γίνει η φόρτιση χωρίς καλώδιο, εφόσον τα κινητά διαθέτουν τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης. Επιπλέον, φωτίζεται με χρώμα λευκό LED, όταν πέφτει το φως του ήλιου και αλλάζει το χρώμα του, όταν πραγματοποιείται επαγωγική φόρτιση.

Παράλληλα, τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά σώματα Led με καλύτερη ποιότητα φωτισμού και πολύ λιγότερες ανάγκες σε ενέργεια στην Πλατεία Ανεξαρτησίας.

Επίσης, με συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και της Τεχνικής Υπηρεσίας, ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την υπογειοποίηση του παλιού μετασχηματιστή (υποσταθμού) του ΔΕΔΔΗΕ που υπήρχε στο χώρο της παιδικής χαράς και αποτελούσε χρόνιο αίτημα, για την ασφάλεια μικρών και μεγάλων.

Πρόκειται για ένα έργο ύψους 42.000 ευρώ με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης τονίζει: «Η νέα αναμορφωμένη παιδική χαρά που δημιουργήσαμε περιλαμβάνει σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια. Ένα ζωντανό ‘κύτταρο’ στη γειτονιά, στο οποίο θα χωρούν, πλέον, πολλές παιδικές φωνές και ακόμη περισσότερες στιγμές ξεγνοιασιάς για τους μικρούς μας φίλους. Με την ίδια διαδικασία ξεκίνησε, ήδη, η ανακατασκευή της παιδικής χαράς στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου (Πανταζή & Λαγκαδίων) και έπονται άλλες τέσσερις παιδικές χαρές».