Πεμ, 22 Οκτ 2020
Αρχική  > Δήμοι

Γερουλάνος σε Μπακογιάννη: Μη χάσεις την ευκαιρία που σου δίνει αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, μόνο χτίζοντας εμπιστοσύνη μπορούμε να πάμε μπροστά

2/6/2020

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, Παύλος Γερουλάνος, απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο κ. Μπακογιάννη, τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί το καλό κλίμα που διαμορφώθηκε μέχρι πρόσφατα μεταξύ των παρατάξεων.

 

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Η επιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει ότι πρέπει να ξαναπάρουμε τα πράγματα σοβαρά. Έχω πει ότι αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας είναι ιστορικό. Έχει τεράστιες δυνατότητες. Έχει πείρα, έχει πάθος για την Αθήνα, έχει πολιτικό πολιτισμό. Είναι και πείραμα δημοκρατίας στο προβληματικό πλαίσιο της απλής αναλογικής. Οι αποφάσεις που παίρνουμε εδώ δεν είναι αποφάσεις ρουτίνας. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και πολύ υπεύθυνοι. Και είναι κρίμα να το απαξιώνουμε. Στις μέρες που έρχονται, το σημαντικότερο καθήκον που έχουμε όλοι μπροστά μας, από την κυβέρνηση μέχρι τη δημοτική αρχή, είναι το χτίσιμο εμπιστοσύνης. Κάθε τι που δεν χτίζει εμπιστοσύνη, δημιουργεί προβλήματα. Και η σημερινή ημερήσια διάταξη δημιουργεί προβλήματα εμπιστοσύνης, ελπίζω να μην έρθει ξανά μια τέτοια ημερήσια διάταξη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γερουλάνος.

 

Αφορμή για την παραπάνω παρέμβασή του αποτέλεσαν σειρά θεμάτων όπως:

 

α) Οι διαφορές της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εκδόθηκε για τον «Μεγάλο Περίπατο» σε σχέση με όσα είχε ήδη αποφασίσει σχεδόν ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και το θέμα έγκρισης - με διαδικασίες εξπρές - εργασιών ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για τα πρώτα έργα του «Μεγάλου Περιπάτου».

 

β) Η αργοπορία δημιουργίας κανονισμού λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών, παρόλο που αυτή είχε αποφασιστεί διαπαραταξιακά μετά το περιστατικό υπεξαίρεσης χρημάτων στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή της Α' Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου.

 

γ) Η αδράνεια στο θέμα του Γηροκομείου και η προώθηση μόνο έγκρισης πληρωμής για ανάληψη του θέματος από δικηγορική εταιρεία χωρίς να φέρνει καμία προοπτική λύσης στο δημοτικό συμβούλιο.

 

δ) Ο τελείως πρόχειρος τρόπος με τον οποίο προωθείται από τη δημοτική αρχή η πολιτική πολιτισμού του Δήμου.

 

Συγκεκριμένα, για τον πολιτισμό ο Παύλος Γερουλάνος ανέφερε: «Είναι άλλο η πολιτιστική πολιτική ενός δήμου και άλλο η οικονομική πολιτική με αντικείμενο τον πολιτισμό. Μην μπερδεύετε αυτά τα δυο. Άλλο «σχεδιάζω την πολιτιστική πολιτική», άλλο πράγμα είναι τα μέτρα ανακούφισης για τον κόσμο του πολιτισμού που πλήττεται σήμερα. Χωρίστε, λοιπόν, αυτά τα δύο, μιλήστε με ανθρώπους του πολιτισμού που έχουν γνώση του αντικειμένου ώστε να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τις δομές του Δήμου όπως ο ΟΠΑΝΔΑ και η Τεχνόπολη με τροπο δημιουργικό. Αλλιώς θα γίνει πάλι αυτό που γίνεται πάντα από το κράτος, που χρηματοδοτούνται κάποιοι και παραμυθιάζεται ότι κάνει πολιτική για τον πολιτισμό».