Τρι, 16 Ιουλ 2024
Αρχική  > Δήμοι

Φεστιβάλ Ρεματιάς - Νύχτες Αλληλεγγύης 2024 του Δήμου Χαλανδρίου

21/6/2024

Η τέχνη μας στηρίζει. Στηρίζουμε την τέχνη και τους ανθρώπους της

 

Ξεκινά στις 2 Ιουλίου η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, το Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024 του Δήμου Χαλανδρίου που θα διαρκέσει έως τις 29 Σεπτεμβρίου, γεμίζοντας το καλοκαίρι με ένα ακόμη πλούσιο πρόγραμμα, ξεχωριστών ποιοτικών εκδηλώσεων από όλες τις παραστατικές τέχνες.

 

Οι περισσότερες εκδηλώσεις είναι και φέτος με ελεύθερη είσοδο. Οι θεατές, χρειάζεται μόνο να κάνουν δωρεάν ηλεκτρονική κράτηση μέσω του more.com ενώ το Φεστιβάλ με χαρά θα δεχτεί και φέτος τη συνεισφορά τους σε τρόφιμα, φάρμακα κι άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Χαλανδρίου.

 

Όπως κάθε χρόνο, από τη σκηνή της Ρεματιάς θα περάσουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες και θα εκτελεστούν σημαντικές παραστάσεις ενώ δεν λείπουν τα ειδικά αφιερώματα σε μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Μίμης Πλέσσας αλλά και ο Πάνος Γαβαλάς.

 

Το Φεστιβάλ, πιστό στις δεσμεύσεις του, συνεχίζει να στηρίζει τους νέους και λιγότερο προβεβλημένους καλλιτέχνες. Νέοι δημιουργοί και εναλλακτικά σχήματα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους στο πλαίσιο του 10ου OurFestival, μιας συνάντησης αλληλέγγυων καλλιτεχνών, που δίνουν και φέτος ραντεβού στο Φεστιβάλ Ρεματιάς.

 

Τα παιδιά θα βρουν στο φετινό Φεστιβάλ, διασκεδαστικές παιδικές θεατρικές παραστάσεις αλλά και διήμερο κουκλοθέατρου.

 

Επίσης, το δικό τους παρόν δίνουν και φέτος με σημαντικές παραστάσεις η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου καθώς και οι φορείς της πόλης.