Πεμ, 20 Ιουν 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Έως 31 Αυγούστου τα στοιχεία της Αυτοδιοίκησης για την έναρξη του Ηλεκτρονικού Τιμολογίου

27/8/2020

Επείγουσα Εγκύκλιο στους Δήμους, στις Περιφέρειες και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών, με αντικείμενο τη δημιουργία Μητρώου Αναθετουσών Αρχών και Φορέων Εκκαθάρισης για την έναρξη λειτουργίας του Ηλεκτρονικού Τιμολογίου.

Βασίζεται σε σχετική Επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία δόθηκαν Οδηγίες και Πίνακες προς συμπλήρωση, εξειδικεύει δε αυτές περαιτέρω όσον αφορά τους Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Ζητούνται, λοιπόν, οι απαραίτητες ενέργειες «το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από τη Δευτέρα 31-8-2020», με τις εξής επισημάνσειςως προς τον υπεύθυνο Φορέα συμπλήρωσης:

1) Κάθε Φορέας συμπληρώνει τα στοιχεία που τον αφορούν, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

2)Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες οφείλουν να αποστείλουν στοιχεία που να περιλαμβάνουν και τα κάθε είδους Νομικά Πρόσωπα, τα οποία έχουν συστήσει ή στα οποία συμμετέχουν.

3) Σε περίπτωση συμμετοχής σε Νομικό Πρόσωπο, πλέον του ενός ΟΤΑ, υπόχρεος συμπλήρωσης του αρχείου είναι ο Φορέας της έδρας του εκάστοτε Νομικού Προσώπου (Σύνδεσμος, Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο, Α.Ε. κλπ).

4) «Οικονομική υπηρεσία αναθέτουσας» είναι αυτή στην οποία ανήκει ο τελικός υπογράφων των ενταλμάτων πληρωμής πριν την εξόφλησή τους από τον Ταμία.

 

Το αριθμ. 53492/25.8.2020 Έγγραφο βρίσκεται ΕΔΩ