Τρι, 03 Οκτ 2023
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Έτσι θα εορταστεί φέτος η 28η Οκτωβρίου: Δύο Εγκύκλιοι Βορίδη

14/10/2021

Εκδόθηκαν τα επίσημα έγγραφα για το φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Πρώτη εκδόθηκε Εγκύκλιος του Υπουργού Εσωτερικών που αφορά όλη τη Χώρα, πλην των Δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια δεύτερη Εγκύκλιος Βορίδη ειδικά για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

Όσον αφορά την παράμετρο των παρελάσεων, σε όλη τη Χώρα προβλέπεται για την 28η Οκτωβρίου « κοινή παρέλαση των αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών μετά τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, διάρκειας 40-60 λεπτών. H χρονική διάρκεια να τηρηθεί αυστηρά. »

 

Για την Αθήνα ορίζεται πως την 28η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί « παρέλαση αντιπροσωπευτικών τμημάτων μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σπουδαστών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προσκόπων και οδηγών ενώπιον της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, παρισταμένων εκπροσώπων της Εθνικής Γενικής Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας. Η μέγιστη χρονική διάρκεια της παρέλασης ορίζεται σε 60 λεπτά. Σημειώνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων. »

 

Για τη Θεσσαλονίκη αναγράφεται ότι την 27η Οκτωβρίου θα λάβει χώρα « παρέλαση μαθητών παρουσία μελών της Κυβέρνησης και λοιπών Αρχών », ενώ την 28η Οκτωβρίου « παρέλαση αντιπροσωπευτικών τμημάτων των μαθητών και σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ. ».

 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις λεπτομέρειες για τον εορτασμό στα σχετικά έγγραφα:

- η αριθμ. 74901/13.10.2021 Εγκύκλιος

- η αριθμ. 74928/13.10.2021 Εγκύκλιος ειδικά για τις πόλεις Αθηνών και Θεσσαλονίκης