Δευ, 22 Ιουλ 2024
Αρχική  > Περιφέρειες

Επίσκεψη Πιερρακάκη στον Περιφερειάρχη Κρήτης

29/5/2024

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης επισκέφθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Στην επίσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης και ο βουλευτής Ηρακλείου Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης.

 

 
Στη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπογράμμισε την ανάγκη για ουσιαστική αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων που θα υποστηρίξουν την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στο έργο της και θα συνδράμουν στις πρωτοβουλίες στήριξης όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στην Κρήτη.
Ο Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στο πολύπλευρο και αποδοτικό έργο των Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων του νησιού και στην στρατηγική συνεργασία που έχει η Περιφέρεια Κρήτης με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, στοχεύοντας στην ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης, στην διασύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

 

 
Σημείωσε πως είναι σ’ εξέλιξη η προσπάθεια υλοποίησης του μεγάλου στόχου της δημιουργίας Κόμβου Καινοτομίας στην Κρήτη και ζήτησε τη στήριξη και του Υπουργού. Υπενθύμισε πως χαρακτηριστικό παράδειγμα απόδοσης των συνεργειών της Περιφέρειας με τα ερευνητικά ιδρύματα, είναι η πρωτοπόρα λειτουργία νέων ψηφιακών υπηρεσιών στη Διεύθυνση Μεταφορών για την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης που έγινε σε συνεργασία με το ΙΤΕ. Ένα πρόγραμμα που υιοθετήθηκε ως καλή πρακτική κι από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε όλη την χώρα.

 

 
Από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο εξαιρετικά σημαντικό έργο που γίνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε όλους τους τομείς και ειδικά στον τομέα της Εκπαίδευσης και στην αποδοτική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τα ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα, ενώ υπογράμμισε πως το Υπουργείο Παιδείας θα στηρίξει τον Κόμβο Καινοτομίας και το σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης στην εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας την επιτυχημένη παρουσία και λειτουργία των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων του νησιού.

 

 
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης,   ο Αντιπεριφερειάρχης Διασύνδεσης με τα Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα Γιώργος Ματαλλιωτάκης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Νέας Γενιάς και Νεανικής Επιχειρηματικότητας Θεοδώρα Κουτεντάκη και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανόλης Καρτσωνάκης.