Δευ, 22 Ιουλ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

ΕΝΦΙΑ: Από τέλος Μαΐου η πληρωμή σε δέκα δόσεις

18/4/2023

Ολοκληρώνεται τις επόμενες 15 ημέρες η εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑΠερίπου 7 εκατομμύρια εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν στο TAXIS μέχρι το τέλος του μήνα. Μετρά αντίστροφα ο χρόνος από τη στιγμή που έκλεισε και η πλατφόρμα Ε9 για διορθώσεις.

‘Οπως είπε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Άκης Αθανασόπουλος, χρειάζονται 10 με 15 μέρες το πολύ για την ανάρτηση των εκκαθαριστικών στο TAXIS. Όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει στο τέλος Απριλίου να μπουν στους ηλεκτρονικούς τους λογαριασμούς, στην εφαρμογή του Ε9, και να δουν τον ΕΝΦΙΑ που πρέπει να πληρώσουν φέτος.

Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε δέκα δόσεις. Η πρώτη δόση θα πληρωθεί τέλος Μαΐου και η τελευταία δόση τον Φεβρουάριο του 2024 . Αν κάποιος θέλει να πληρώσει όλο το ποσό εφάπαξ θα έχει 3% έκπτωση στο ποσό.

Σημειώνεται ότι με το που θα βγουν τα εκκαθαριστικά υπάρχει το δικαίωμα – για διάστημα 1 με 1,5 μήνα – από την πλευρά των ιδιοκτητών ακινήτων να κάνουν διορθώσεις. Αν διαπιστώσουν δηλαδή ότι ο ΕΝΦΙΑ έχει υπολογιστεί λάθος θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα του Ε9 που θα ξανανοίξει για να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις.

Επίσης, ατομικά ειδοποιητήρια σε χιλιάδες οφειλέτες που έχασα τη ρύθμιση των 72 έως 120 δόσεων αλλά έχουν το δικαίωμα να επανενταχθούν σε αυτή θα στείλει της επόμενες ημέρες η ΑΑΔΕ. Είναι μια δεύτερη ευκαιρία την οποία οι οφειλέτες θα πρέπει να αξιοποιήσουν μέχρι τέλος Ιουλίου προκειμένου να αποφύγουν κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Πηγή: ertnews.gr