Τρι, 16 Ιουλ 2024
Αρχική  > Δήμοι

Ενεργειακή κοινότητα συστήνει ο δήμος Αθηναίων με πρωτοβουλία του δημάρχου της πόλης Χάρη Δούκα

14/6/2024
Η σύσταση της εταιρείας με την επωνυμία “Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Δήμου Αθηναίων Φαέθων” εγκρίθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με σχετική εισήγηση του κ. Δούκα.

Στην ουσία είναι το δεύτερο βήμα του δήμου Αθηναίων μετά την δημιουργία του Γραφείου Αντιμετώπισης της Ενεργειακής Φτώχιας που έγινε πριν λίγες εβδομάδες προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του αυξημένου κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Να σημειωθεί ότι στην ενεργειακή κοινότητα που συστήνει ο δήμος θα μπορούν να μετάσχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα αλλά και ο ίδιος ο δήμος.

Ωστόσο σε πρώτη φάση ο “Φαέθων” θα αποτελείται από τον ίδιο τον δήμο και νομικά του πρόσωπα, άλλα όπως είπε ο κ. Δούκας αυτό στην συνέχεια μπορεί να αλλάξει καθώς η Αθήνα έχει ιδρύσει την “Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία” στην οποία μετέχουν δεκαέξι δήμοι.

Επιπλέον αποκάλυψε ότι έχει ξεκινήσει συζητήσεις με φορείς για το εγχείρημα αυτό, ενώ ήδη έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το “Πράσινο ταμείο” για την λειτουργία της “Κοινότητας”. Μάλιστα ο κ. Δούκας δήλωσε ότι έχει συζητήσει με τους δήμους Φυλής και Μαραθώνα για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου. Τέλος ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι τον Σεπτέμβριο ο δήμος θα παρουσιάσει συνολικά την ενεργειακή του πολιτική σε σχετικό συνέδριο για το κλίμα.