Τετ, 19 Ιαν 2022
Αρχική  > Κοινωνία - Υγεία - Πολιτισμός - Περιβάλλον

ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ: Σχέδιο Ψηφίσματος για την αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

13/1/2022
Το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, είναι ένα από τα τρία παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αττικής το οποίο εξυπηρετεί ένα μεγάλο όγκο περιστατικών και από την Ανατολική  Αττική.


Το Υπουργείο Υγείας, αποφάσισε ότι θα λειτουργήσει το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ως εμβολιαστικό κέντρο για τον παιδικό πληθυσμό (παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών) από τις 10 Ιανουαρίου έως τις 10 Φεβρουαρίου, αναστέλλοντας προσωρινά τη λειτουργία του.   
Σε μια περίοδο κορύφωσης της πανδημίας, χωρίς την αναγκαία ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, χωρίς προσλήψεις προσωπικού, χωρίς την ανάπτυξη ενός δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, χωρίς τοπικές δομές Υγείας, χωρίς να έχει προβεί σε εγκατάσταση μονάδων εμβολιασμού, η Κυβέρνηση προχωράει στην αναστολή της λειτουργίας του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και υποβαθμίζει ουσιαστικά  ένα τριτοβάθμιο νοσηλευτικό Ίδρυμα, σε πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ο Δήμος Παλλήνης, είναι ένας από τους Δήμους που εξυπηρετείται από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Η αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου, θα είναι κρίσιμης σημασίας, με δεδομένο την μη ύπαρξη Δομής Υγείας, δημοτικών ιατρείων, Κέντρου Υγείας.
 
Με τον παρόν ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης:


 Καλούμε την κυβέρνηση να άρει την απόφαση αναστολής λειτουργίας του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης
 Ζητάμε την άμεση εγκατάσταση μονάδας εμβολιασμού στο Δήμο Παλλήνης.
 Ζητάμε την άμεση ενίσχυση των δημοτικών ιατρειών Παλλήνης.