Παρ, 21 Ιαν 2022
Αρχική  > Δήμοι

Εξαιτίας του νέου Νόμου, Δήμος βάζει λουκέτο στο δημοτικό πάρκο σκύλων

2/11/2021

«Δυστυχώς το 1ο πάρκο σκύλων του Δήμου μας κλείνει», ανακοίνωσε ο Δήμος Νέας Σμύρνης την 1η Νοεμβρίου, εξηγώντας πως μια διάταξη του πρόσφατου ν.4830/2021  ευθύνεται για το λουκέτο.

Συγκεκριμένα, η Ανακοίνωση του Δήμου έχει ως εξής:

 

« Πριν από έναν περίπου χρόνο δημιουργήσαμε το 1ο Πάρκο Σκύλων του Δήμου Νέας Σμύρνης, με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Μέχρι τότε δεν υπήρχε κανένα νομικό πλαίσιο που να καλύπτει ή να αναφέρεται στα Δημοτικά πάρκα σκύλων. Δεν υπήρξε ως εκ τούτου κάποια νομική διαδικασία που δεν τηρήσαμε.

Και παρά τις αντιδράσεις και τις καταγγελίες σε διάφορους φορείς των κατοίκων της γύρω περιοχής, ήμασταν αποφασισμένοι να κρατήσουμε το πάρκο σκύλων ανοιχτό.

 

Δυστυχώς, όμως, ο τελευταίος νόμος (4830/2021 – ΦΕΚ 169/Α/18-9-2021) που ψηφίστηκε σχετικά με τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, στο άρθρο 30 (παρ.2, εδ. γ’) αναφέρει πως τα πάρκα σκύλων πρέπει να απέχουν 50 μέτρα από σχολεία ή κατοικίες.

 

Για το λόγο αυτό ελήφθη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Σμύρνης (78/2021).

Με βάση αυτά τα δεδομένα η λειτουργία του πάρκου σήμερα σταματά.

Δεσμευόμαστε να βρούμε νέο χώρο που να καλύπτει τις προδιαγραφές του νέου νόμου για να δημιουργηθεί νέο πάρκο για τους τετράποδους φίλους μας. »