Κυρ, 21 Ιουλ 2024
Αρχική  > Δήμοι  > Σέρρες

Δήμος Σερρών: Νέα ένταξη σε πρόγραμμα INTERREG με χρηματοδότηση 295.000 ευρώ για το έργο ποδηλατικού τουρισμού Bike Cities

4/4/2022

Την ένταξη του έργου ποδηλατικού τουρισμού Bike Cities στο πρόγραμμα INTERREG με χρηματοδότηση 295.000 ευρώ πέτυχε ο Δήμος Σερρών.

 

Η εμπεριστατωμένη πρόταση, την οποία υπέβαλε η Δημοτική Αρχή τον Μάιο του 2020 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα INTERREG IPA CBC Greece – Republic of North Macedonia εξασφάλισε την έγκριση του έργου προώθησης του διασυνοριακού ποδηλατικού τουρισμού με συνολικό προϋπολογισμό 702.977 ευρώ.

 

Συντονιστής εταίρος της πρότασης είναι ο Δήμος Σερρών ενώ οι εταίροι είναι το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Strumica και το Κέντρο Ανάπτυξης και Προώθησης PROMO IDEA.

 

Την έγκριση του έργου ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στο περιθώριο του Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας ΜΤΒ Μακεδονίας – Θράκης, το οποίο πραγματοποιείται στην Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων το Σαββατοκύριακο 2-3 Απριλίου σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σερρών.

 

«Στόχος μας είναι η ανάδειξη του Δήμου Σερρών σε κέντρο ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

 

Με το έργο Bike Cities υλοποιούμε παρεμβάσεις για την ανάδειξη των καταπληκτικών ποδηλατικών διαδρομών και μονοπατιών, που διαθέτουμε στον Δήμο Σερρών τόσο για αγώνες mountain bike όσο και για τους λάτρεις του ποδηλάτου.

Λειτουργούμε αναπτυξιακά για το μέλλον επενδύοντας στις αθλητικές υποδομές για τους νέους μας αλλά και για την προσέλκυση επισκεπτών στον Δήμο μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Συγκεκριμένα, το έργο Bike Cities περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

-Δημιουργία Πάρκου Ποδηλάτου - Velo Park και Kέντρου Πληροφόρησης.

-Διαμόρφωση Αγωνιστικής Διαδρομής Mountain Bike, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ποδηλατικής Ομοσπονδίας UCI.

 

-Χαρτογράφηση ποδηλατικών μονοπατιών και σύνδεσή τους με τουριστικούς προορισμούς. Τοποθέτηση σημάτων με πληροφοριακούς χάρτες σχετικά με τον βαθμό δυσκολίας, το υψόμετρο, τα χιλιόμετρα και τα σημεία ενδιαφέροντος των προτεινόμενων διαδρομών σε βουνό και πόλη.

 

-Διοργάνωση Διεθνούς Ποδηλατικού Αγώνα, ενταγμένου στο ημερολόγιο της UCI.

-Ανάπτυξη ηλεκτρονικής πλατφόρμας και smart εφαρμογών για ποδηλατικές διαδρομές.