Πεμ, 25 Ιουλ 2024
Αρχική  > Κοινωνία - Πολιτισμός - Περιβάλλον

Δήμος Παλαιού Φαλήρου: «Δωρεά Οργάνων - Δώρο Ζωής» στο Ίδρυμα Ευγενίδου

21/11/2023

«Δωρεά Οργάνων – Δώρο Ζωής». Με γνώμονα αυτή την αρχή,  ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, συνδιοργάνωσαν μια ξεχωριστή εκδήλωση-συζήτηση, που στόχο της είχε να εμβαθύνει στο ευαίσθητο θέμα της δωρεάς οργάνων.

 

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων (1η Νοεμβρίου), που έχει θεσπίσει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), και αποσκοπούσε στην ανάδειξη του θέματος και την αντίστοιχη ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση της κοινωνίας.

 

 

Η εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου κι όλοι οι ομιλητές χαρακτήρισαν τη δωρεά οργάνων ως «κίνηση απόλυτης ανθρωπιάς» ενώ κάλεσαν τους πάντες να γίνουν δότες, προσφέροντας έτσι ένα ελιξίριο ζωής σε έναν ή περισσότερους συνανθρώπους τους.

 

 

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάσθηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο «Από Αύγουστο ... σε Αύγουστο» της συγγραφέως – ιατρού Ελευθερίας Κρικέλη - Τομεάρχη Παθολογικού Τομέα και Διευθύντριας Α΄ Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Μητέρα – Όμιλος Υγεία, η οποία εδώ και χρόνια, είναι αφιερωμένη και στρατευμένη στη διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων στη χώρα μας.

 

Επίσης ομιλητές ήταν οι: Δρ. Βασίλειος Βουγάς - Συντονιστής Διευθυντής/Επιστημονικά Υπεύθυνος της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής και Μονάδος Μεταμοσχεύσεων Οργάνων του Γ.Π.Ν. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», Χριστίνα Θεοδωρίδου – Πρόεδρος Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος "ΗΠΑΡχω" , Δημήτριος Μαγγίνας – Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς Πνεύμονα «ΣυνεχιΖΩ», Αχιλλέας Παπαδιονυσίου – Δημοσιογράφος – συγγραφέας ενώ την παρουσίαση συντόνιζε η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου.

 

 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και την ευθύνη οργάνωσης για την εκδήλωση από πλευράς Δήμου Παλαιού Φαλήρου είχε η Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων, η οποία μετέφερε και τον χαιρετισμό του Δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου.

 

Επίσης παραβρέθηκε εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο,  ο Αναπληρωτής του Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου Αλέξανδρος Πανταζής.