Τρι, 16 Ιουλ 2024
Αρχική  > Κοινωνία - Πολιτισμός - Περιβάλλον

Δήμος Νέας Σμύρνης: Δράση για τα βιοαπόβλητα

21/6/2024

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική δράση για τον καφέ κάδο ανακύκλωσης στον Δήμο Νέας Σμύρνης την Τετάρτη 19 Ιουνίου. Συνολικά μοιράστηκαν πάνω από 400 οικιακοί καφέ κάδοι στους δημότες, ενώ σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους συνεργάτες της Περιφέρειας Αττικής και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), οι κάτοικοι της περιοχής των Λουτρών ενημερώθηκαν για την ορθή χρήση του καφέ κάδου, για την χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών και τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Η λαϊκή αγορά των Λουτρών ήταν το ιδανικό πεδίο για την ενημέρωση των πολιτών για τα βιοαπόβλητα, μια σημαντική περιβαλλοντική δράση που έχει ήδη ενταχθεί στην καθημερινότητά τους.

Εκτός από τους καφέ κάδους στους δημότες μοιράστηκε επίσης εδαφοβελτιωτικό υλικό (κομπόστ) και πραγματοποιήθηκε ενημέρωση πόρτα – πόρτα με θυροκόλληση σε 300 κτίρια για το πρόγραμμα του καφέ κάδου και την δυνατότητα παραλαβής δωρεάν οικιακού εξοπλισμού σε κτίρια της γύρω περιοχής.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, πρωτοπόρος σε προγράμματα ανακύκλωσης, θα βρίσκεται διαρκώς δίπλα στους πολίτες για να τους υποστηρίξει και να τους βοηθήσει σ’ αυτή την σημαντική προσπάθεια.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν το πρόγραμμα και την χρήση του καφέ κάδου οι δημότες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.neasmyrni.gr

Για δωρεάν παραλαβή οικιακού εξοπλισμού μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο στο τηλέφωνο 1568 ή μέσω e-mail: [email protected]