Κυρ, 21 Ιουλ 2024
Αρχική  > Δήμοι  > Διόνυσος

Δήμος Διονύσου: Ξεκινάει την Παρασκευή 10/9 το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Πολιτών «THE GREEN CITY»

9/9/2021

Ο Δήμος Διονύσου συμμετέχει στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Πολιτών «THE GREEN CITY» το οποίο ξεκινάει σε πλήρη λειτουργία αύριο Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου.

Μέσω του «THE GREEN CITY», 60 Κινητά Πράσινα Σημεία (ΚΠΣ) θα πραγματοποιούν προκαθορισμένα δρομολόγια σε καθημερινή βάση, θα σταθμεύουν και θα λειτουργούν σε κάθε Δήμο της Περιφέρειας Αττικής, όπως και στο Δήμο Διονύσου.

Το ειδικό όχημα θα βρίσκεται στα πιο κάτω επτά (7) σημεία του Δήμου Διονύσου:

Κάθε Τρίτη

- Πλατεία Ανοίξεως, Άνοιξη από 9:30 π.μ. - 12:00 μ.μ.
- 25ης Μαρτίου & Μεγάλου Αλεξάνδρου, Σταμάτα από 12:30 μ.μ. έως 14:25 μ.μ.
- Λεωφόρος Μαραθώνος & Δροσιάς-Σταμάτας, Δροσιά από 14:45 έως 15:40  (* κάθε 1η και 3η Τρίτη του μήνα).
- Πλατεία Ροδόπολης, Ροδόπολη (έναντι Δημοτικού Καταστήματος)   από 14:45 μ.μ. έως 15:40 μ.μ.  (** κάθε 2η και 4η Τρίτη του μήνα).

Κάθε Παρασκευή

- Ηρώων Πολυτεχνείου έναντι ΟΣΕ, Άγιος Στέφανος από 9:30 π.μ. – 12:00 μ.μ.
- Ρόδων & Λεωφόρος Διονύσου, Διόνυσος (Πάρκο / Παιδική Χαρά), από 12:30 μ.μ. έως 14:25 μ.μ.
- Πλατεία Κρυονερίου, Κρυονέρι (έναντι Δημοτικού Καταστήματος) από 14:45 μ.μ. έως 15:40 μ.μ.

Τι είναι το «THE GREEN CITY»

Το πρόγραμμα «THE GREEN CITY» υλοποιείται σε συνεργασία με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, τον ΕΔΣΝΑ και την εταιρεία Citipost και απευθύνεται σε περίπου 4 εκατ. πολίτες, στους 66 δήμους του Νομού.

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα μέσω του οποίου οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επιβραβεύονται ανακυκλώνοντας τα διαχωρισμένα υλικά πολλών κατηγοριών όπως: Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα.

Ανάλογα με τον τύπο και το βάρος κάθε υλικού που θα προσκομίζουν στα Κινητά Πράσινα Σημεία (θα υπάρχει ζυγιστικό μηχάνημα σε κάθε σημείο), θα κερδίζουν πόντους με οφέλη μέσω των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του προγράμματος, οι οποίες παρουσιάζονται στην mobile εφαρμογή «THE GREEN CITY».

Όλες οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα για προσφορές & εκπτώσεις στους πολίτες που ανακυκλώνουν, ώστε να έχουν άμεσο όφελος, εξαργυρώνοντας τους πόντους τους.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθούν τα links για το site και τα Social media ενώ εναλλακτικά μπορείτε να καλείτε και στο τηλέφωνο 210 9215 5000