Τετ, 16 Οκτ 2019
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης στον AIRETO: Ψηφίζουμε δήμαρχο και όχι κομματάρχη

26/5/2019

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο Β’ Τεύχος Μαΐου της Εφημερίδας AIRETOS.

Μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε ολόκληρη την Εφημερίδα ΕΔΩ“Ψηφίζουμε Δήμαρχο από την 1η Κυριακή και όχι τον κομματάρχη, το καλό παιδί και τον γείτονα και την δεύτερη Δήμαρχο», τονίζει στη συνέντευξη του στον ΑΙΡΕΤΟ ο δήμαρχος Πεντέλης και Επικεφαλής του Συνδυασμού  «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης.

Χαρακτηρίζει τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ ως το μεγάλο λάθος για την αυτοδιοίκηση που έδωσε την ευκαιρία σε "ανθρώπους χωριςυποδομές να διεκδικούν τη δημαρχία με μόνο στόχο να εκλεγούν Δημοτικοί Σύμβουλοι και να έχουν λόγο στη συναλλαγή και στην ακυβερνησία"


Κύριε Δήμαρχε Είστε  έμπειρος και επιτυχημένος. Γιατί διεκδικείτε από τους πολίτες του δήμου σας μία νέα θητεία


Επί 21 έτη εργαζόμαστε επί 24ώρου βάσεως χωρίς κομματικές ή άλλες προκαταλήψεις, υπηρετώντας τον πολίτη και κατορθώσαμε σήμερα να επιτύχουμε το ακατόρθωτο, να είμαστε «Άγιοι στον τόπο μας».

Σήμερα ως ένας από τους περισσότερο έμπειρους Δημάρχους στην Ελλάδα και επιτυχημένος  όπως λέτε στο ερώτημά σας, διεκδικώ μια νέα θητεία για να οδηγήσω τον Καλλικρατικό Δήμο Πεντέλης στην ανάπτυξη. Σε συνέχεια μιας προσπάθειας που έγινε τις τελευταίες δύο (2) θητείες για να βγάλουμε από το οικονομικό του τέλμα όπου τον είχε οδηγήσει η οικονομική και θεσμική κατάσταση στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων όπου η διοίκηση εξασκείτο μέσω πέντε (5) Κοινωφελών Επιχειρήσεων και μίας Α.Ε.

Θεωρώ  ότι μπορούμε να συνεχίσουμε όπως μέχρι τώρα με ΔΙΚΑΙΟ και ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ και αυτοί που μπορούν να μη μας το επιτρέψουν είναι ο Θεός και οι ψηφοφόροι,  αφού δεν πάψαμε ποτέ να είμαστε από τις 5:45 μέχρι τις 12:00 το βράδυ στις επάλξεις της προσφοράς.

Στην αυτοδιοίκητική μας πορεία αναδείξαμε την εργατικότητα, την εντιμότητα, την αποτελεσματικότητα και κυρίως την ανθρωπιστική διάσταση που οφείλει η κάθε εξουσία να αναδεικνύει, ειδικά τα τελευταία χρόνια στους χαλεπούς καιρούς για την κοινωνία.


Ποια η οικονομική κατάσταση του Δήμου;


Οικονομικά ο Δήμος Πεντέλης σήμερα, είναι ίσως ένας από τους καλύτερα λειτουργούντες Δήμους, με καθημερινό εσωτερικό έλεγχο και έχοντας απαλλαγεί από τα χρέη του παρελθόντος. Διαθέτει σήμερα ένα ταμειακό υπόλοιπο σε λογαριασμούς όψεως  5.382.861,69 € με ετοιμότητα να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης για να κατακτήσει τη θέση του στην Ελλάδα και στην Αττική που του αξίζει.

Ποια έργα προωθούνται μέσα στην θητεία σας ;


Με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής  και την έγκριση της σχετικής συμβάσεως από το Ελεγκτικό Συνέδριο προωθείται η μεταφορά των πυλώνων υπερυψηλής τάσης ΔΕΗ εκτός του οικιστικού ιστού της Δ.Κ. Ν. Πεντέλης, με έργο που υπογράφεται από τον Δήμο και τον ΑΔΜΗΕ.

Ο ΕΦΚΑ αποφάσισε την παραχώρηση 88 στρεμμάτων δάσους (άλσους) του ΝΙΕΝ εντός του οικιστικού ιστού της Δ.Κ. Μελισσίων στο Δήμο Πεντέλης για αξιοποίησή του ως χώρου αναψυχής (αναμένεται η έκδοση της υπουργικής απόφασης).

Η Περιφέρεια Αττικής επιχορήγησε το Δήμο με 500.000,00 € για την αγορά μηχανήματος θρυμματισμού κλαδιών και με 600.000,00 € για την επίστρωση με τάπητα των γηπέδων των Δ.Κ. Μελισσίων και Ν. Πεντέλης, και αυτά είναι μόνο η αρχή στο δρόμο για την ανάπτυξη που κανένας δεν μπορεί να μας φρενάρει.

Τι διαφορετικό έχει αυτή η εκλογική αναμέτρηση σε σχέση με τις προηγούμενες λόγω και του Κλεισθένη ;


Η παρούσα εκλογική αναμέτρηση είναι τελείως διαφορετική από όλες τις άλλες αφού το μεγάλο λάθος για την αυτοδιοίκηση που λέγεται ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ, έδωσε την ευκαιρία σε ανθρώπους χωρίς γνωστικές και άλλες υποδομές να διεκδικούν τη δημαρχία με μόνο στόχο να εκλεγούν Δημοτικοί Σύμβουλοι και να έχουν λόγο στη συναλλαγή και στην ακυβερνησία.

Γι’ αυτό ψηφίζουμε Δήμαρχο από την 1η Κυριακή και όχι τον κομματάρχη, το καλό παιδί και τον γείτονα και την δεύτερη Δήμαρχο.


Ποιες πρωτοβουλίες έχετε αναλάβει ώστε να βοηθήσετε τους δημότες στην οικονομική κρίση;


Ο Δήμος μας τα δύσκολα μνημονιακά χρόνια ήταν και είναι πρωταγωνιστής στον αγώνα για τη στήριξη των μελών της κοινωνίας που δοκιμάζεται.

Αξιοποιώντας τον Εθελοντισμό και τη Χορηγία, λειτουργήσαμε με το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πεντέλης, όλες τις κοινωνικές μας δομές και δεν αφήσαμε άστεγο και πεινασμένο δημότη μας.

Θα ήταν παράληψη να μην αναφέρουμε εδώ τον τεράστιο αγώνα που δίνουμε ως Δήμος  και Εθελοντές στα θέματα Πολιτικής Προστασίας και είναι οδυνηρό το ό,τι στο αναποτελεσματικό σύστημα αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, δεν άλλαξε τίποτα μετά την πυρκαγιά στο Μάτι.

Η επιστολή του υποφαινόμενου Δημάρχου προς τον Πρωθυπουργό στην οποία περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια τα κενά του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου στη Πολιτική Προστασία και γίνονται συγκεκριμένες προτάσεις, δεν ελήφθη υπόψιν στο νέο νομοσχέδιο, του οποίου ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και είναι πάνω στις ίδιες γραμμές και στα ίδια λάθη με το παλιό.

Οι επιχειρήσεις πυρόσβεσης, κατά την άποψή μας δεν διοικούνται με πολύπυραμιδικά συστήματα εξουσίας με ελλιπή ως καθόλου συντονισμό στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Ένας (1) αρχηγός και ένας (1) επιτελείο μπορούν μόνο να δώσουν λύση και να αναλάβουν ευθύνες.  

«Προχωράμε μπροστά» δυναμικά για την ανάπτυξη του τόπου και του βουνού, που γενιές Σαρακατσαναίων συναφιών προγόνων μου ζυμώθηκαν, με μόνο γνώμονα την προσφορά στον άνθρωπο και το περιβάλλον και όπλα μας την εμπειρία μας, την εντιμότητά μας, την ανθρωπιά μας και την αποτελεσματικότητά μας.