Κυρ, 21 Ιουλ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Διεθνείς αγώνες σφαιροβολίας “THE HERO” στον δήμο Σαρωνικού

22/4/2024

Συνέντευξη τύπου με αφορμή τη διεξαγωγή του διεθνούς αγώνα σφαιροβολίας The Hero, διοργανώθηκε τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, στο Δημαρχείο Σαρωνικού. Oι διεθνείς αγώνες ρίψεων σε αστικό περιβάλλον «THE HERO» ISSPM (International Street Shot Put Meeting) που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 24 Απριλίου στις Αλυκές Αναβύσσου, συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Σαρωνικού, το Φεστιβάλ Μεσόγεια και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία  με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΘΗΝΑΣ και υπό την ΑΙΓΙΔΑ του ΣΕΓΑΣ με στόχο την διάδοση του κλασικού αθλητισμού και της Ολυμπιακής παιδείας στον Δήμο. Θα συμμετάσχουν οι κορυφαίοι Έλληνες πρωταθλητές και θα συναγωνιστούν με ξένους πρωταθλητές στις κατηγορίες των εφήβων – νεανίδων, νέων - νέες, ανδρών και γυναικών.

 

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «The Hero» Δημήτρης Παπαχρήστου, καλωσόρισε τους παριστάμενους στη συνέντευξη τύπου απευθύνοντας χαιρετισμό στον οποίο τόνισε μεταξύ άλλων: «Στόχος μας είναι ο Δήμος Σαρωνικού να αποτελέσει ένα υπερτοπικό αθλητικό κέντρο που θα φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις. Η αρχή γίνεται με το The Hero. Έπεται συνέχεια. Θελήσαμε να φέρουμε τον αθλητισμό μέσα στην πόλη μας γιατί γνωρίζουμε ότι δεν είναι πάντα εύκολο για έναν γονέα να πάει τα παιδιά του στο στάδιο. Φέρνουμε τους αγώνες στη γειτονιά μας, δίπλα στην παραλία μας για να μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι».

 Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν για σύντομους χαιρετισμούς η Διευθύντρια της Διεθνούς Συνάντησης Αριάδνη Δάδα, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ναταλί Κάκκαβα και  ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και χωρικός Αντιδήμαρχος Αναβύσσου, Μπάμπης Γαλάνης.  

 

 

Λίγα λόγια για τους διεθνείς αγώνες “The HERO”.

 

Το διεθνές μίτινγκ είναι ενταγμένο στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας  στην κατηγόρια continental tour bronze, είναι εγκεκριμένο από την ομοσπονδία μας.

Οι γίγαντες του κλασικού αθλητισμού θα κυνηγήσουν τα όρια για τα παγκόσμια
και τα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2024 με στόχο τους πανευρωπαϊκούς
αγώνες της Ρώμης και τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι , την γενική βαθμολογία rankings και ως εκ τούτου ο αγώνας αναμένεται να είναι συγκλονιστικός.


Τα όρια θα ισχύσουν κανονικά και για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κ18 στην
Σλοβακία, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στο Περού και το πανευρωπαϊκό
πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών στην Ρώμη.

Θα συμμετάσχουν οι κορυφαίοι Έλληνες πρωταθλητές στην σφαιροβολία και έχουν προσκληθεί ξένοι διεθνείς πρωταθλητές στις κατηγορίες των εφήβων - νεανίδων, νέων-νέες, ανδρών και γυναικών από πέντε ευρωπαϊκά κράτη. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τα ονόματα αθλητών και αθλητριών, που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση και ανάμεσα σε αυτά είναι οι κορυφαίοι Έλληνες σφαιροβόλοι.

 

Στους Άνδρες θα αγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Οδυσσέας Μουζενίδης και Κώστας Γεννίκης , Θεοφάνης Μαυροδόντης , Αθανάσιος Αννίβας Οικονόμου και Δημήτρης Κωστιάκος και στις γυναίκες ξεχωρίζουν η Μαρία Μαγκούλια και η Αναστασία Ντραγκομίροβα. 

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η παρουσία των Αναστασία Ανδρεάδη και Μαρίας Ραφαηλίδου, των δύο νεαρών αθλητριών της κατηγορίας Κ18, που ξεχωρίζουν ήδη με τις εμφανίσεις τους. Στους αγώνες, αναμένεται να συμμετάσχουν και ξένοι πρωταθλητές της σφαιροβολίας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο Πολωνός  Szymon  Mazur, με βολές πάνω από τα 20 μέτρα.

 

 

Παιχνίδια μίμησης ριπτικών αγωνισμάτων για παιδιά.

 

Επιπροσθέτως  στα πλαίσια της διοργάνωσης και πάντα με γνώμονα την μετάδοση της κουλτούρας του κλασικού αθλητισμού θα ενταχθούν παιχνίδια μίμησης των  ριπτικών αγωνισμάτων με τον κατάλληλο αθλητικό εξοπλισμό για τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου του Δήμου μας.

Οι  μικροί μας αθλητές θα μπουν σε μια ευχάριστη διαδικασία παιχνιδιού, διασκέδασης και διαγωνισμών με γρίφους για τους ολυμπιακούς αγώνες, σπαζοκεφαλιές, παιχνίδια στόχου, vortex, πίστες μάχης, μπαλάκια ρίψεων, παιχνίδια δύναμης και πολλά άλλα.

Η όμορφη γιορτή θα ξεκινήσει με τον αγώνα των χιλίων μέτρων για  τα δημοτικά και γυμνάσια του Δήμου Σαρωνικού και θα ακολουθήσουν το άλμα χωρίς φορά, η ρίψη και οι ταχύτητες.

Μαθήτριες και μαθητές από 19  δημοτικά και γυμνάσια του Δήμου Σαρωνικού θα παρακολουθήσουν τους συγκλονιστικούς αγώνες!

Σας περιμένουμε να νιώσετε τη μαγεία του αθλητισμού!

 

 

Διαβάστε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων:

 

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ISSPM

THE HERO II

 

 

10.45

Έπαρση της σημαίας

 

Έναρξη των αγώνων

 

 

11:00

 

Παρουσίαση Αθλητών

11:15

 

ΤΕΛΙΚΟΣ - Σφαιροβολία Ανδρών Και Κ23

12:00

 

Παρουσίαση Αθλητριών

12:15

 

ΤΕΛΙΚΟΣ - Σφαιροβολία Γυναικών Και Κ23

13:00

 

Απονομές μεταλλίων - Τελετή λήξης των αγώνων