Κυρ, 31 Μαϊ 2020
Αρχική  > Νομαρχίες  > Ε.Ν.Α.Ε

Υπεγράφει η Χάρτα για την εξοικονόμηση νερού

25/6/2008
Τη Χάρτα Ορθής Διαχείρισης των Υδάτινων Αποθεμάτων συνυπέγραψε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ και Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος.

Τη Χάρτα δέσμευσης για την εξοικονόμηση νερού συνέταξαν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS. Απευθύνεται στους πολίτες, στους αγρότες και στους φορείς οι οποίοι καλούνται να συνεισφέρουν εθελοντικά στην προστασία του πολύτιμου αυτού αγαθού.
 
Ο κ. Δράκος στο χαιρετισμό που απηύθηνε τόνισε ότι η πρωτοβουλία της διαμόρφωσης και της υπογραφής της Χάρτας Εθελοντικής Δέσμευσης για την Προστασία των Υδάτινων Πόρων είναι μία κίνηση αρετής και σωφροσύνης.

"Εμείς, ως Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις θα υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, την πρωτοβουλία αυτή, αλλά παράλληλα θα απαιτήσουμε πέραν του ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα, να προχωρήσουμε και σε άλλα καινοτόμες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της κατασπατάλησης του νερού και να επιτύχουμε το συντομότερο δυνατό την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Στην κατεύθυνση αυτή, υψίστης σημασία θέση κατέχει η εκπαίδευση, γιατί πάσχουμε από διαμόρφωση νοοτροπίας και αντίληψης προσέγγισης και αντιμετώπισης των φυσικών πόρων. Πέραν της εκπαίδευσης και της παιδείας υπάρχει ένα ακόμα σημαντικό θέμα, αυτό της οργάνωσης ενός μηχανισμού-φορέα, που θα αναλάβει την διαχείριση των υδάτινων πόρων καθώς σήμερα, υπεύθυνα για αυτήν την διαχείριση είναι τρία Υπουργεία (ΥΠΑΝ, ΥΠΕΧΩΔΕ και ΥΠΑΑ) και πάρα πολλά επίπεδα διοίκησης (Γενικές Γραμματείες Περιφερειών, Νομαρχίες, Δήμοι και Κοινότητες)", είπε χαρακτηριστικά.