Πεμ, 03 Δεκ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Έργα οδοποιίας ύψους 1.285.000 € μέσω ΕΣΠΑ στο Δήμο Καρδίτσας

19/9/2013
Παρεμβάσεις σε πολλούς δρόμους της πόλης της Καρδίτσας με έργα πλήρους οδοποιίας, ασφαλτοστρώσεις , ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα, αλλά και ανακατασκευή πεζοδρομίων  περιλαμβάνει το έργο  “ Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της κυκλοφορίας στην πόλη της Καρδίτσας” που ενέταξε ο Δήμος Καρδίτσας στον Άξονα Προτεραιότητας “01 – Υποδομές και υπηρεσίες προσπελασιμότητας Θεσσαλίας του Ε.Π. “Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα- Ήπειρος”

Την απόφαση ένταξης της σχετική Πράξης που υπέβαλε ο Δήμος Καρδίτσας μέσω της Ε.Ε.Τ.Α.Α. υπέγραψε στις 16/9 ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Μιχελάκης και το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα.
Αναλυτικότερα το έργο αφορά:
- την κατασκευή πλήρους οδοποιίας σε δημοτικές οδούς σε μήκος 1,8 χλμ
- την ασφαλτόστρωση τμημάτων δημοτικών οδών σε μήκος 1,7 χλμ
- την ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα σε τμήματα δημοτικών οδών και σε μήκος 5 χλμ
- την αντικατάσταση σημάτων του Κ.Ο.Κ. και την ανακατασκευή πεζοδρομίων σε συγκεκριμένα σημεία.

Σημειώνεται οτι βασική προυπόθεση για την ένταξη του έργου είναι στους δρόμους της πόλης που θα επιλεγούν να ασφαλτοστρωθούν, να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα δικτύων.

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης της Πράξης είναι 12 μήνες.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός σχετικά με το νέο έργο που ενέταξε ο Δήμος Καρδίτσας στο ΕΣΠΑ μέσω της ΕΕΤΑΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση.
Είναι γεγονός οτι οι ανάγκες της πόλης της Καρδίτσας για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο , τόσο στο κέντρο, όσο και στις συνοικίες είναι μεγάλες και καταγεγραμμένες από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας. Γι' αυτό και ως Δημοτική Αρχή προσπαθώντας να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμη χρηματοδοτική πηγή για να εντάξουμε ένα έργο ολοκληρωμένης παρέμβασης στο οδικό δίκτυο της πόλης, διεκδικήσαμε και επιτύχαμε να εντάξουμε μέσω της ΕΕΤΑΑ το έργο “ Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της κυκλοφορίας στην πόλη της Καρδίτσας” στο Ε.Π. “Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα- Ήπειρος”
Με το συγκεκριμενο έργο, τη μελέτη του οποίο συνέταξε η Τεχνική μας Υπηρεσίας θα πραγματοποιηθούν έργα πλήρους οδοποιίας, ασφαλτοστρώσεις και αντικαταστάσεις ασφαλτοτάπητα σε δρόμους συνολικού μήκους 8,5 χλμ που θα βελτιώσουν σημαντικά τις συνθήκες κυκλοφορίας των οχημάτων στην πόλη.”