Τρι, 27 Οκτ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης  εγκαινιάζει τον νέο  Υπόγειο Σταθμό Αυτοκινήτων του Δήμου Κηφισιάς

4/7/2013
Tη Δευτέρα 15 Ιουλίου στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Κηφισιάς, η Τελετή Θεμελίωσης του Υπόγειου Σταθμού Αυτοκινήτων, στην Πλατεία Πλατάνου. Το σημαντικότερο έργο υποδομής που θα δώσει λύσεις στο πρόβλημα της στάθμευσης, που αντιμετωπίζει σήμερα το εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί τη συνέχεια του ολοκληρωμένου σχεδίου που υλοποιεί η Διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς, με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης, αλλά και την τόνωση της τοπικής αγοράς.

Τον Αγιασμό της Θεμελίωσης, θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Υπόγειος Σταθμός Αυτοκινήτων συνολικής χωρητικότητας 624 θέσεων, κατασκευάζεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Κηφισιάς, με τις πιο σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές. Η επιφάνεια του θα διαμορφωθεί σε πάρκο με υψηλό ποσοστό πρασίνου όπου θα εκτίθενται και τα αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών.