Τρι, 27 Οκτ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Νέος εξοπλισμός για τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία του Γ.Ν. Καρδίτσας προϋπολογισμού 343.895 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

1/7/2013
Νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό προϋπολογισμού 343.895,70 ευρώ αποκτούν τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία του Γ.Ν. Καρδίτσας μετά την έγκριση από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η συμβασιοποίηση τμήματος του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «Προμήθεια και Εγκατάσταση Ιατροτεχνολογικου και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού στα Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία του Γ.Ν. Καρδίτσας»,  αρχικού προϋπολογισμού 343.895,70 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Η αιρετή Περιφέρεια, μέσα απ’ τη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς στοχεύει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία. Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα, είναι απαραίτητη όσο ποτέ η παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας και πρόνοιας προς τους πολίτες. Με το έργο αυτό ενισχύουμε τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία του Γ.Ν. Καρδίτσας ώστε να παρέχεται ορθή διαγνωστική και θεραπευτική ιατρική περίθαλψη στους συμπολίτες μας. Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πολίτες».

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Προμηθειών του Γ. Ν. Καρδίτσας  με κύριο του έργου το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Τα ποσά των τριών προς υπογραφή Συμβάσεων είναι 60.351,18 - 24.151,05 και 11.279,10 ευρώ που αφορούν την προμήθεια των κάτωθι συστημάτων :
- Προμήθεια ηλεκτροκαρδιογράφων, απινιδωτών και συσκευών διαθερμίας
- Προμήθεια χειροκίνητων κλινών, χειροκίνητων καροτσιών μεταφοράς εργαλείων, στατό και βαθμίδων.
- Προμήθεια ασκών τεχνητού αερισμού 

Το υπολειπόμενο τμήμα της προμήθειας ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού  βρίσκεται σε διαδικασία επαναδημοπράτησης και ο νέος διαγωνισμός αναμένεται σύντομα. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. το 2011 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Μετά την έγκριση αυτή, προχωρούν άμεσα οι διαδικασίες υπογραφής των σχετικών  Συμβάσεων για να ξεκινήσει η προμήθεια του εξοπλισμού.

Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι η βελτίωση της διαγνωστικής ικανότητας της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αλλά και η βελτίωση ποιότητας των υπηρεσιών αυτής με την προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού στα Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία του Γ. Ν. Καρδίτσας.