Κυρ, 20 Οκτ 2019
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

«Υπογραφή ελληνοκινεζικής συμφωνίας μεταξύ AtticaFinance – SUMEC, μετά το μνημόνιο συνεργασίας στην επίσκεψη του Γ. Καμίνη στο Πεκίνο»

27/6/2013
Την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Attica Finance Α.Ε.Π.Ε.Υ. και του κινεζικού ομίλου SUMEC χαιρετίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, καθώς αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Πεκίνο.

«Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στην ανάγκη εξωστρέφειας της πόλης της Αθήνας καθώς και στην ενίσχυση των υποδομών της, μέσω μεγάλων διεθνών συνεργειών που φέρνουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας» τόνισε ο κ. Γιώργος Καμίνης, δηλώνοντας ιδιαιτέρως ικανοποιημένος, καθώς η συγκεκριμένη τελική συμφωνία αποτελεί απότοκο ενός εκ των τεσσάρων μνημονίων συνεργασίας, που υπεγράφησαν κατά την επίσκεψή του, στα τέλη του περασμένου Απριλίου, στο Πεκίνο. 

Η τελετή της συμφωνίας συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας, ενώ η Attica FinanceΑ.Ε.Π.Ε.Υ. και ο Κινεζικός Όμιλος εταιρειών SUMEC είχαν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας στην κινεζική πρωτεύουσα, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας και αντιδημάρχου Διεθνών Σχέσεων, κ. Φώτη Προβατά.

Στο περιθώριο της υπογραφής της συμφωνίας, ο όμιλοςSUMEC εξέφρασε την πρόθεσή του να δωρίσει στον δήμο Αθηναίων έως και 50 φωτιστικά σώματα, προκειμένου να τοποθετηθούν σε δρόμο, άλσος ή πλατεία της επιλογής του δήμου της Αθήνας, προκειμένου να λειτουργήσει πιλοτικά για τον κινεζικό όμιλο.

Η συνεργασία της Attica Finance με τον Όμιλο εταιρειώνSUMEC περιλαμβάνει την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού σε έργα τα οποία θα υλοποιούνται με τη συμμετοχή του υπό ίδρυση επενδυτικού κεφαλαίου (Fund) της Attica Bank και της Attica Finance Α.Ε.Π.Ε.Υ.

H Attica Bank μαζί με την Attica Finance Α.Ε.Π.Ε.Υ., τηνΚεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και την Πληροφόρηση – Επιμόρφωση – Τοπική Ανάπτυξη A.E. (Π.Ε.Τ.Α. A.E.), σε συνεργασία και με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, έχουν συμφωνήσει να ιδρύσουν ένα Fund το οποίο θα επενδύει κυρίως σε έργα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Οδοφωτισμός, Σκουπίδια, Αφαλάτωση, Βιολογικούς Καθαρισμούς κ.α.), τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα επιχειρηματικά πάρκα.

Ο κινεζικός Όμιλος SUMEC, που ιδρύθηκε το 1978, αποτελεί θυγατρική της κρατικής εταιρείας SINOMACH. Η SUMEC σήμερα έχει καταστεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εισαγωγής και εξαγωγής στην Κίνα. Μέσα από συνεχείς επενδύσεις ο Όμιλος  δραστηριοποιείται στην ναυπηγική βιομηχανία, την κατασκευή και την εξαγωγή των μηχανημάτων και ηλεκτρικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών εργαλείων, εργαλείων κήπου, μηχανημάτων ηλεκτροπαραγωγής, φωτοβολταϊκών μονάδων κλπ., καθώς επίσης και στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και ενδύματα. Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου SUMEC το 2012 ανήλθε σε 5,2 δις ευρώ ενώ της μητρικής εταιρείας SINΟMACH υπερέβη τα 25 δις ευρώ.