Κυρ, 20 Οκτ 2019
Αρχική  > Νομαρχίες  > Ε.Ν.Α.Ε

Ικανοποίηση ΕΝΑΕ μετά τη συνάντηση με τον Γιώργο Αλογοσκούφη

12/6/2008
Ικανοποιημένη εμφανίζσεται η ΕΝΑΕ, μετα τη συναντηση με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη με θέμα τα Οικονομικά των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και η Διαχειριστική Επάρκεια ενόψει της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να διατεθούν άμεσα από το Υπουργείο 5.000.000 ευρώ τα οποία θα κατανεμηθούν ως εξής:

Αναφορικά με την Νομός Α.Ε το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου ορίστηκε στα 200.000 ευρώ και για τα λειτουργικά έξοδα του πρώτου χρόνου λειτουργίας θα δοθούν 800.000 ευρώ.

Οι ομάδες έργου των Νομαρχιών θα συνεχίσουν να εργάζονται έως το τέλος του 2009 και για το διάστημα αυτό θα δοθούν 3.000.000 ευρώ.
Εν συνεχεία οι ομάδες έργου θα πρέπει να ενταχθούν στην Νομός Α.Ε.

Στην συνάντηση συμφωνήθηκε να διατεθεί στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις το ποσό του 1.000.000 ευρώ για την πρόσληψη συμβούλου ο οποίος θα τις υποστηρίξει στην ανάπτυξη του συστήματος ποιότητάς τους και θα τις στηρίξει στην διαδικασία της πιστοποίησης της διαχειριστικής τους ικανότητας, απαραίτητη για την ανάληψη συγχρηματοδοτούμενων έργων από το ΕΣΠΑ.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Οικονομίας κ.κ Γιάννης Σιδηρόπουλος και Παναγιώτης Δρόσος, ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος, ο Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Τάτσης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Λουκάς Κατσαρός και τα μέλη του Δ.Σ της ΕΝΑΕ κα. Ευαγγελία Σχοιναράκη και κ. Γιώργος Αγοραστάκης.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Υπουργό, ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταθέτουμε την ικανοποίηση μας από την συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη και ιδιαίτερα για την ανταπόκρισή του στο ζήτημα της ενίσχυσης της διαχειριστικής επάρκειας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και της οικονομικής επάρκειάς τους για την επίτευξη του στόχου αυτού.
Είμαστε ικανοποιημένοι για την ολοκλήρωση της θεσμοθέτησης, οργάνωσης και λειτουργίας της Νομός Α.Ε που θα αποτελεί σημαντικό εργαλείο υποστήριξης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων στον αγώνα που έχουν μπροστά τους για την Περιφερειακή Ανάπτυξη μέσω των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
Θεωρούμε εξαιρετικά θετική την μέχρι σήμερα συνεργασία που έχουμε με τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη αλλά και με τα υπόλοιπα στελέχη του Υπουργείου του