Σαβ, 15 Αυγ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Μεταφορές - Νέες τεχνολογίες

Δικτυακή πύλη και οδηγός για μετανάστες από τη Νομαρχία Ηρακλείου

11/6/2008
Οδηγό του μετανάστη παρουσίασε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος PEOPLES (Νέες ανθρώπινες σχέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο) της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG III B Archimed, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχίας Ηρακλείου.

Μαζί με τα αποτελέσματα του προγράμματος, παρουσιάστηκε το καινοτόμο εργαλείο διαχείρισης των μεταναστών στην αγορά εργασίας, η Δικτυακή Πύλη, η πρώτη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, η οποία αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση και την πληροφόρηση των μεταναστών και τη διευκόλυνση των εργοδοτών σε σχέση με την εύρεση εργατικού δυναμικού. Στην εν λόγω συνάντηση συμμετείχαν μετανάστες, εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες που σχετίζονται με θέματα μεταναστών, καθώς και μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Η Νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη δήλωσε σχετικά: «Στρατηγικός στόχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου είναι η κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη. Θέλουμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις και εργαζόμαστε για την κοινωνική ένταξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων όπως είναι οι μετανάστες. Έτσι λοιπόν παρουσιάσαμε τη Δικτυακή Πύλη, η οποία δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Νομαρχίας μας και έχει ως τίτλο ?Κέντρο Πληροφόρησης Μεταναστών. Στόχος της Πύλης είναι η πληροφόρηση και η εξυπηρέτηση των μεταναστών, καθώς και η διασύνδεσή τους με εργοδότες στην αγορά εργασίας».