Τετ, 03 Ιουν 2020
Αρχική  > Νομαρχίες  > Ε.Ν.Α.Ε

ΕΝΑΕ: 200.000 € σε Αχαΐα, Ηλεία 

10/6/2008

Βοήθημα 200.000 ευρώ στις Νομαρχίες Αχαίας και Ηλείας προσφέρει η ΕΝΑΕ μετά την επίσκεψη του προέδρου της Ένωσης Δημήτρη Δράκου στους δύο πληγέντες νομούς. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του σε Ηλεία και Αχαΐα, ο κος Δράκος συναντήθηκε με τους Νομάρχες της περιοχής, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Δημάρχους και με πληγέντες από το σεισμό.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δράκος συναντήθηκε στην Ηλεία, με το Νομάρχη Χαράλαμπο Καφύρα, τον Αντινομάρχη Ευγένιο Μπαλκάμη, το Δήμαρχο Βουπρασίας Αντώνη Σερέτη, ενώ στην Αχαΐα έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου με το Νομάρχη Δημήτρη Κατσικόπουλο.

Εκτιμώντας τη σοβαρότητα της κατάστασης και τις τεράστιες ανάγκες που προκύπτουν μετά το μεγάλο σεισμό, η ΕΝΑΕ θα προσφέρει 200.000 ευρώ στις δύο πληγείσες Νομαρχίες, Ηλείας και Αχαΐας, ποσό που θα κατανεμηθεί ισόποσα, δηλαδή η κάθε Νομαρχία θα λάβει 100.000 ευρώ. Τα χρήματα θα διατεθούν για την υποστήριξη των πληγέντων αστέγων, δηλαδή για τη σίτιση, διαμονή και λοιπές πρώτες ανάγκες τους.

Επίσης η ΕΝΑΕ θα ζητήσει από όλες τις Νομαρχίες, αναλογιζόμενες την τραγική θέση στην οποία βρίσκονται οι πληγέντες Νομοί, να προσφέρουν όσα η καθεμιά μπορεί για την ανακούφιση των πληγέντων.

Με την ολοκλήρωση της περιοδείας του, ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ και Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας βρίσκεται πάντοτε δίπλα στον πολίτη, βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή κάθε προσπάθειας για συμπαράσταση και ανακούφιση των συμπολιτών μας που πλήττονται από φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές. Ο σεισμός που έπληξε την Ηλεία και την Αχαΐα μας συγκλόνισε όλους. Η ΕΝΑΕ αποφάσισε την προσφορά 200.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών των αστέγων πληγέντων. Επίσης, η ΕΝΑΕ καλεί όλους τους συναδέλφους, όλων των Νομαρχιών, να στηρίξουν τις προσπάθειες των συναδέλφων Νομαρχών Ηλείας και Αχαΐας, μετά από συνεννόηση μαζί τους, για τις ανάγκες που διαμορφώνονται. Η ΕΝΑΕ παραμένει σε επιφυλακή και στο προσεχές διάστημα, παρακολουθώντας τις εξελίξεις, πάντοτε έτοιμη να συμπαρασταθεί στους πληγέντες, όπου και όποτε χρειαστεί».