Κυρ, 20 Οκτ 2019
Αρχική  > Νομαρχίες  > Ε.Ν.Α.Ε

Μήνυμα Προέδρου ΕΝΑΕ Δ. Δράκου για το σεισμό της Ανδραβίδας

9/6/2008
Με αγωνία και αίσθημα αλληλεγγύης, παρακολουθούμε όλοι οι Έλληνες τη δοκιμασία των κατοίκων των νομών Ηλείας και Αχαΐας, μετά το χτεσινό χτύπημα του εγκέλαδου στη Δυτική Ελλάδα. Οι εικόνες των ανήσυχων κατοίκων, οι εκτεταμένες καταστροφές σε κατοικίες αλλά και σε δημόσια κτίρια, κυρίως, όμως, η αίσθηση ότι ο τόπος αυτός δοκιμάζεται και πάλι μετά από τόσο σύντομο χρονικό διάστημα σε σχέση με τις πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού, ενισχύουν σε όλους την ανησυχία και την επιθυμία να σταθούμε στο πλευρό των τόσο σκληρά χτυπημένων από τις φυσικές καταστροφές συμπολιτών μας.

Η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της τόσο προς τις τοπικές αρχές της περιοχής, Δήμους, Κοινότητες και Νομαρχίες, όσο και προς τους ίδιους τους πολίτες που δοκιμάζονται.

Η ΕΝΑΕ καλεί την κυβέρνηση και τους υπεύθυνους φορείς να προσφέρουν την αναγκαία αρωγή προς τους πληγέντες και να κινηθούν γρήγορα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Από την πλευρά της, η ΕΝΑΕ είναι έτοιμη να συμβάλει με όποιο τρόπο χρειαστεί στις προσπάθειες των κρατικών και τοπικών αρχών για αντιμετώπιση των ζημιών και για παροχή βοήθειας προς τους πληγέντες.